Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az eltűnt idős nőt kiskutyája segítségével találták meg

 

2021 szeptember 13 -án, hétfőn, 13:30 körül, Farkaslaka község környékén végrehajtott konkrét keresési és kutatási tevékenységeket követően a rendőrség, a tűzoltók, az erdészek és az egészségügyi személyzet csapata megtalálta és megmentette az előző este otthonából eltűnt 75 éves nőt.

„Szeptember 12-én 17:00 óra körül arról értesítették a székelyudvarhelyi rendőrséget, hogy egy 75 éves farkaslaki nő önként távozott lakhelyéről.

A helyszínre kiszálló operatív csapat az első vizsgálatok után megállapította, hogy a nőt szeptember 11-én látta utoljára a fia, de másnap reggel 8:00 órakor már nem volt otthon és nem tudták, hová távozott.

Így elindították az eltűnt személyek esetében alkalmazott keresési procedúrát, ellenőrizték az eltűnt személy lehetséges úticéljait, egyidőben a környéken végzett, kezdetben eredménytelen kereséssel.

A késő esti órákban megszakított keresést szeptember 13-án hajnalban folytatta a rendőrökből, civil tűzoltókból és erdészekből álló csapat.

Bár tudott volt, hogy az eltűnt személy nehezen mozog, sétapálcával közlekedik és rövid távot képes megtenni (20-30m), a keresők mégis kiterjesztették a keresési területet az erdő irányába. Az idős nőt a lakásától 1.000 méterre találták meg, kiskutyája segítségével, aki ugatni és mocorogni kezdett a kereső csapat hallatán.

Végül az idős nő legfőbb megtalálója a kiskutyája volt, aki nemcsak jelt adott a kereső csapatnak, hanem a gazdája mellett maradt 30 órán keresztül”, közli a Hargita megyei rendőrség.

fotó: IPJ Hargita

Miután az orvosi személyzet elsősegélyt nyújtott, a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba szállították az idős nőt, ahol beutalva maradt részletes vizsgálatok, orvosi ellátás és szakfelügyelet érdekében.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük