Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tűz ütött ki egy gyergyószentmiklósi középiskola épülete melletti garázsban. 300 diákot és 25 tanárt evakuáltak

Október 13-án dél körül tűz ütött ki a gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály líceum melletti garázsban. Több mint 300 diákot és tanár evakuáltak az épületből.

Az ISU Hargita szóvivője szerint a líceum épületéhez ragasztott garázsban egy személyautó és néhány autógumi kapott lángra.

Két 15 éves diáklány pánikrohamot kapott, őket a SMURD személyzete részesítette ellátásban. Később egyiküket a gyergyószentmiklósi városi kórházba szállították. A másik, gyámja által kísért diáklány elutasította a kórházba szállítást.

A gyergyószentmiklósi katonai tűzoltóság három csapata vonult a helyszínre két tűzoltóautóval és egy SMURD egységgel.

„A tűzoltók megérkezésekor égett a líceum épületéhez ragasztott garázs, benne a líceum tulajdonában levő autó és gumiabroncsok. A tüzet lokalizálták. Egy személyautó és 8 gumiabroncs érintett. A garázs területe kb. 20 nm.” tájékoztatott az ISU Hargita szóvivője.

A tűzeseti eljárás szerint elővigyázatosságból minden diákot és pedagógust evakuáltak az épületből. Körülbelül 300 diákról és 25 tanárról van szó, akiket a középiskola udvarára menekítettek.

Szerencsére füstmérgezést nem szenvedett senki, a tűzoltók beavatkozásának befejeztével folytatódtak az órák.

fotó: ISU Hargita
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.