Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pirotechnikai küldetés. Lőszerelemeket találtak Csíkszereda szécsenyi városrészén

 

Május 15-én, hétfőn Csíkszereda Szécseny térségében fel nem robbant lőszert ártalmatlanító bevetésre került sor, miután egy helyi lakos három lőszert talált az udvarán.

A pirotechnikai személyzet azonosította, felemelte, elszállította és biztonságosan tárolja további megsemmisítés céljából a következő lőszereket: egy 76 mm-es robbanólövedék, két 76 mm-es páncéltörő lövedék, amelye valószínűleg a második világháborúból maradtak ott.

fotó: ISU Hargita

 

***

A fel nem robbant töltények nagyon veszélyesek, ezért az embereknek tudniuk kell, mi a teendő, ha lövedéknek, gránátnak, bombának, tölténynek vagy hasonlónak tűnő fémtárgyat találnak. Először is nem szabad megérinteni vagy megütni őket, még akkor sem, ha részben a földben, részben a felszínen vannak. Ne emelgessék, mert nem tudják, milyen állapotban vannak a lőszerek. Ha nem biztos abban, hogy milyen tárgyakról van szó, ne próbálják feldarabolni, és ne használják eszközök vagy dísztárgyak készítésére. Kíváncsiságból egyesek kísértést érezhetnek, hogy szétszereljék a robbanófejeket vagy más alkatrészeket, de ez tilos, mert egy ilyen művelet robbanást okozhat. Az állampolgároknak nem kell mást tenniük, mint a 112-es segélyhívó számot hívniuk, ha olyan hengeres vagy más alakú fémtárgyakat találnak, amelyek feltehetően fel nem robbant lőszerelemek.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.