Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Formaruharendszer a csíkszeredai kórház dolgozóinak

A kórházi munkaruhák biztosítását, tisztítását, tárolását magába foglaló új, professzionális formaruharendszert vezetett be a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.

Ennek keretében ezentúl a kórház biztosítja a munkaruhát az alkalmazottaknak és szakmai szintenként egységes ruhákat fognak viselni a kórházban dolgozók. Például az orvosok fehér felsőt és nadrágot, az asszisztensek fehér felsőt és világoszöld nadrágot, a segédápolók ciklámenszínű felsőt és nadrágot, a takarítók kék felsőt és nadrágot kaptak. A munkaruhákat, továbbá az ezek tárolására szolgáló szekrényeket egy prázsmári cégtől bérli a kórház: a Kromatic Miettex cég 1220 kórházi alkalmazott számára szabta méretre, varratta meg és hozta a kórházba az egyenruhákat. Minden alkalmazott számára három rend ruha készült el, ezeket megszabott időközönként kell cserélni, a szennyest pedig szintén a cég gyűjti össze, ők mossák, fertőtlenítik, vasalják a ruhákat és ezt követően feltöltik az alkalmazottak nevére szóló szekrényeket.

„Két éve készülünk ennek a professzionális formaruha rendszernek a bevezetésére. A kórház életében és a páciensek szakszerű, biztonságos ellátása érdekében ez ugyanolyan fontos, mint például egy új, korszerű készülék”– mondta a kórház menedzsere, dr. Konrád Judit.

A prázsmári cég a munkaruhák tárolására és kezelésére 160, az egészségügyi előírásoknak megfelelő, könnyen takarítható, fertőtleníthető szekrényt és 25 szennyesgyűjtőt hozott a kórházba.

Ugyanakkor, a munkakörülmények javítása érdekében és készülve ennek a rendszernek a bevezetésére, a kórház lecserélte az elmúlt hónapokban az alkalmazottak régi öltözőszekrényeinek többségét, 738 modern, szép öltözőszekrényt vásárolt, 101 485 lej értékben.

„Egy erős kórház, erős szolgáltatásokkal akkor tud működni, ha egy erős csapat működteti. Hisszük azt, hogy a személyzet megfelelő felkészítése, támogatása létfontosságú, köszönet a munkájukért”- mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük