Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Földgáz Csíkszentmihályon. Rövidesen további három település is csatlakozik

Illusztráció

Izsák-Székely Lóránt, Csíkszentmihály polgármestere történelmi mozzanatként kategorizálta a helység földgáz-ellátó berendezés átadását. Az ebből az alkalomból szeptember 21-én rendezett ünnepi rendezvényen a város polgármestere emlékeztetett arra, hogy ez húsz éves erőfeszítés eredménye.

2000-ben Csíkszentmihály lakói nagy reményekkel kezdték bevezetni a gázhálózatot a településen, de a lépések e tekintetben húsz évig tartottak. André Mihály, a helység akkori polgármestere részt vett a földgázláng szimbolikus meggyújtásában, az eseményen jelen volt Kele József, a Hargaz Hargita Gaz igazgatója és Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke is.

A polgármester megemlítette, hogy megkezdték a hálózat kiterjesztésének az eljárásait, így a földgáz eljut Ajnád és Lóvész falvakba is.

A földgázellátó hálózat bővítésére a megyei tanács tavaly több mint 1,2 millió lejt csoportosított át Csíkcsicsó, Csíkmadaras, Csíkrákos, Csíkszentkirály, Csíkszentsimon, Csíkszenttamás, Csíkszentmihály és Madéfalva helységeknek. Hargita Megye Tanácsának támogatásával lehetőség nyílt a szükséges engedélyek megszerzésére és a javítási munkálatok elvégzésére, hogy az ellátó hálózatok használatba vehetők legyenek.

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke kijelentette, hogy mától Csíkszentmihály egy másik szintre emelkedett, Csíkszentmihály és Csíkvacsárcsi, valamint Ajnád és Lóvész mellett hamarosan hasznot húzhatnak a földgáz-hálózatból. Ily módon ennek a beruházásnak a figyelembevételével nőni fog a település ingatlanjainak ára.

“Lesznek olyanok, akik visszatérnek a településre, és helyben maradnak, tekintettel a felajánlott feltételekre, amelyek hasonlóak a városban lévőkhöz. Gratulálok Izsák-Székely Lóránt polgármesternek és Dobos Lászlónak, a város alpolgármesterének, akik a tanácsosok csapatával együtt hozzájárultak az elmúlt évek eredményéhez “- mondta Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük