Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nicolae Ciucă tartalékos tábornok van javasolva Románia miniszterelnöki posztjára. Iohannis: “Nagyon örültem az új PNL megközelítésnek”

Október 21 -én, csütörtökön Klaus Iohannis államelnök Nicolae Ciucă tartalékos tábornokot, jelenlegi védelmi minisztert és a román hadsereg korábbi vezérkari főnökét nevezte ki miniszterelnöki tisztségre.

Október 21 -én, csütörtökön Klaus Iohannis elnök a Cotroceni palotában konzultációt folytatott a parlamenti politikai pártok és politikai formációk képviselőivel, hogy új miniszterelnök -jelöltet állítson, miután a Parlament nem szavazott bizalmat a Dacian Ciolos által javasolt kormánynak.

A sajtóközleményben, amelyben bejelentette Nicolae Ciucă kinevezését, az elnök kijelentette, hogy “nagyon elégedett és boldog, hogy a PNL új megközelítéssel állt elő”, a párt miniszterelnöki tisztségre irányuló javaslatával kapcsolatban. Az elnök hozzátette: “kormányra van szükség a románokat érintő problémák megoldásához”.

Nicolae Ciucă 1967. február 7-én született a Dolj megyei Plenițán. 1985 -ben végzett a „Tudor Vladimirescu” Katonai Gimnáziumban Craiovában, majd 1988 -ban a szebeni „Nicolae Bălcescu” Aktív Tisztek Katonai Iskolájában. Rakétaparancsnok, majd kutató és kiképző szakaszparancsnok, 1993-ban a műveleti iroda törzstisztje.

Ciuca a külföldi hadműveletek legfontosabb frontjain teljesített küldetést és számos hadgyakorlaton vett részt: Bosznia-Hercegovinában, Afganisztánban és Irakban.

2003-ban hadtudományi doktorátust szerzett, majd 2010. október 25-én dandártábornoki rangot kapott.

További részletek az alábbi videóban:
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük