Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

George Simion: Az RMDSZ által gyakorolt zsarolás rámutat a pártok cinkosságára csakhogy a hatalmukat megőrizzék

Úzvölgyi támadók

Helyszíni kiszállások, házkutatások és kihallgatások voltak ma Bákó és Hargita megyében az úzvölgyi temetőben történt sírgyalázás és George Simion európai parlamenti jelölt magyar szélsőségesek általi bántalmazásával kapcsolatban. George Simion egyik támadóját, László Antalt, Csíkszentmárton alpolgármesterét, akit a rendőrség által rendelkezésre bocsájtott adatlap alapján azonosított, kihallgatták a csíkszeredai rendőrségen, a független jelölt feljelentése nyomán. Ebben az összefüggésben az RMDSZ azzal fenyeget, hogy kilép a kormánykoalícióból, megszakítva a PSD és ALDE-val az együttműködést.

„Üdvözlöm az ügyben igazságot tenni hivatott illetékes szervek akcióját. Ugyanakkor nem tudom nem észrevenni az RMDSZ vezetők kétszínűségét és jellemtelenségét, akik szolidárisak László Antallal, akit üldözés áldozatának tartanak. Mióta áldozatok a támadók és rablók? Ugyanakkor itt a parlamenti pártok cinkosságának bizonyítéka a hatalom megőrzésére a nemzetellenes RMDSZ csiki-csuki formációval, a Hargita, Kovászna és Maros megyei románok számlájára és az összes román érdeke ellen. A magát politikai pártként bemutató szövetség által gyakorolt zsarolás rámutat az országot katasztrófa felé vezetők gyengeségére”, nyilatkozta George Simion független jelölt.

Miután George Simiont kampánystábjának két tagjával együtt magyar szélsőségesek pénteken megverték, fogva tartották és kirabolták az úzvölgyi temetőben, a jelölt a rendőrségen hármat azonosított a támadók közül. Csíkszentmárton alpolgármestere ellopta Simion mindkét mobiltelefonját.

George Simion az úzvölgyi temetőbe ment péntek reggel, mert ún. magyar „anonim aktivisták” szemeteszsákokkal beburkolta a román hősök sírkeresztjeit, amelyeket a dománfalvi városvezetés állított a nemzetközi temetőben. A bántalmazás után Simion visszatért a temetőbe és háromszínű szalagot kötött a román katonák keresztjeire.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.