Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

A Bákó megyei prefektus gesztusa a magyarok malmára hajtja a vizet. Hargita Megye Tanácsa perbeadási kérelmet nyújtott be Dormánfalva polgármestere ellen

 

A november 5-én benyújtott perbeadási kérelmével Hargita megye csatlakozik Csíkszentmárton és a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat álláspontjához.

Hargita Megye Tanácsa csatlakozik Csíkszentmárton község által Dormánfalva polgármestere és önkormányzata ellen indított perhez (iratcsomó száma: 1631/110/2019), amelyben, most már közösen kérik a következőket: a Dormánfalva polgármestere által kibocsátott 69/17.12.2018-as számú dormánfalvi építkezési engedély, valamint a 136/13.11.2018-as számú urbanisztikai bizonylat és általános rendezési terv úzvölgyi katonai temetőre vonatkozó részének semmissé nyilvánítását; a törvénytelen építmények lebontását az úzvölgyi temetőben, visszaállítva az eredeti állapotot. Ugyanakkor Hargita Megye Tanácsa valamennyi perköltség alperes általi megtérítését is kéri.

Borboly Csaba azzal indokolja a perbelépést, hogy Dormánfalvának kérnie kellett volna Hargita megye beleegyezését az építkezési engedély kiváltásához, ugyanis az úzvölgyi katonatemető mellett húzódó 123-as megyei út Hargita megye közvagyonát képezi és a megyei tanács ügykezelésébe tartozik. Továbbá a kiadott építkezési engedély a Muncii utca 16 számra szól, holott a temető nincs is ott. Nem utolsósorban, mivel a temető Csíkszentmárton község közvagyonát képezi, amit az 1351/2001-es kormányhatározat tanúsít, és a jelenleg érvényben lévő 2/1968-as törvény értelmében Úzvölgye település is Csíkszentmártonhoz tartozik, Dormánfalva polgármestere a fenti iratok kibocsátásával túllépte hatáskörét, megsértve Hargita megye és Csíkszentmárton közigazgatási területét.

„Perbelépési kérelmünk célja, hogy erősítsük Csíkszentmárton község és a perben szintén részt vevő Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat álláspontját. A kérelem elfogadásáról a per következő tárgyalásain várható döntés. Arról már beszámoltunk, hogy Bákó megye prefektusa is megtámadta Dormánfalva Úzvölgyével kapcsolatos aktáit, és ez szintén a mi álláspontunkat erősíti, vagyis azt, hogy Dormánfalva törvénytelenül építkezett az úzvölgyi katonai temetőben. Folytatjuk a küzdelmet, és minden jogi eszközt felhasználunk arra, hogy megvédjük Székelyföldet. Tudjuk, hogy az igazság a mi oldalunkon van.”- mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

 
Un comentariu la “A Bákó megyei prefektus gesztusa a magyarok malmára hajtja a vizet. Hargita Megye Tanácsa perbeadási kérelmet nyújtott be Dormánfalva polgármestere ellen

  1. Árus Zsolt

    Toatã aceastã problematicã ar trebui sã fie pur administrativã, dar vãd cã cei care sustin actiunile nelegale ale primarului din Dãrmãnesti tot o împing în directia unei dispute interetnice. Or de aici rezultã clar, cã chiar este de acea naturã, adicã cea ce a intrerins acel primar are la bazã intentii antimaghiare, nu dorinta de a cinsti niste pretinsi eroi români, care oricum nu la Valea Uzului ci la Comãnesti sunt înhumate.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük