Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pechje van a Nyugat Szövetségnek. Corina Crețu EU biztos azt állítja, hogy közvetlenül nem tud lehívni uniós pénzforrásokat

 

Corina Crețu regionális politikáért felelős EU- biztos szertefoszlatja a Nyugat Szövetség létrehozásának legfőbb okát. A biztos azt nyilatkozta, hogy a négy polgármester a szövetség jelenlegi formájában nem hívhat le uniós pénzeket, de megjegyzi, hogy minden romániai megyeszékhely hozzájuthat olyan pénzhez, amit szükség szerint, közvetlenül használhat fel.

„Corina Creţu regionális politikáért felelős európai biztos szerint a jelenlegi 2014-2020-as pályázási időszak alatt a hatályos szabályozás szerint az újonnan létrehozott Nyugat Szövetség nem tud közvetlenül hozzáférni az európai strukturális és befektetési alapokhoz. Az EU tisztviselő kijelenti, hogy a Szövetséget alkotó mindenik városnak rendelkezésére állnak pénzösszegek a Regionális Operatív Programon belül, pontosabban a jelenlegi városfejlesztési tengelyek keretében. Ugyanakkor Corina Crețu szerint az Európai Regionális Fejlesztési Alap 7. cikke alapján minden romániai megyeszékhely az igényeknek megfelelően közvetlenül kezelhet kiutalt pénzeket.

Így 2014- 2020 időszakban, iránymutató jelleggel, a román hatóságok 45,2 millió eurót különítettek el Kolozsvár, 55,9 millió eurót Temesvár, 38,9 millió eurót Arad, 36,1 millió eurót Nagyvárad számára”, mondta Corina Crețu EU biztos, a Făclia Clujului újság kérdésére adott válaszában.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük