Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Súlyos vasúti baleset történt ma reggel. A Hargita megyei tűzoltók küldetései az utóbbi 24 órában

  • Súlyos vasúti baleset történt ma reggel

Folyó év május 16-án 7 óra 56 perckor értesítették a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőséget egy Csíkrákos körzetében történt vasúti balesetről, amelyben a Brassó-Gyergyószentmiklós útvonalon közlekedő Regio 4501-es vonat és egy autó is érintett volt. A csíkszeredai tűzoltóság 3 csapata vonult ki a helyszínre, egy tűzoltóautóval, egy műszaki mentőautóval és egy SMURD mentőautóval. Az eseményt követően a 33 éves sofőr meghalt, az utast, egy 27 éves nőt a SMURD helikopter vette fel és a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórházba szállította, miután állapotát stabilizálták.

Az elmúlt 24 órában 7 bevetést bonyolított le a SMURD, 7 nehéz helyzetben lévő személy kapott egészségügyi segítséget, valamint mozgósították a csíkszeredai tűzoltóság pirotechnikai legénységét Szécseny térségébe, ahol egy helyi lakos 3 darab lőszert talált saját udvarán tereprendezési munkálatok közben.

Ugyanakkor két RO-Alert üzenetet küldtek medve jelenléte miatt Maroshévíz lakóinak.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.