Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Cîțu –kormány megbukott. Történelmi szavazás a Parlamentben

 

A PSD által kezdeményezett bizalmatlansági indítványt vitatták és szavazták meg október 5 -én, kedden, 12: 00-kor kezdődően a Parlament plenáris ülésén.

Az USR és az AUR által is támogatott bizalmatlansági indítványt kedden fogadták el. A Florin Cîțu vezette kormányt így, alig 11 hónappal a hivatalba helyezés után és egy hónappal az USR-PLUS kormányból való visszavonulása után, elbocsátották. A Parlamentben a Cîțu -kabinet eltávolítását célzó indítvány által elért szavazatszám történelmi jelentőségű, mivel a december utáni Romániában a legtöbb szavazatot – 281 -et – regisztrálták egy cenzúrára.

Az elnök a parlament pártjaival folytatott konzultációt követően új jelöltet állít a miniszterelnöki posztra. A miniszterelnök -jelölt a kinevezéstől számított 10 napon belül kéri a Parlament bizalmi szavazatát a programra és a kormány teljes listájára.

A két ház elnökével és a képviselőcsoportok vezetőivel folytatott konzultációt követően Románia elnöke feloszlathatja a Parlamentet, ha az első kérelem benyújtásától számított 60 napon belül nem szavazott bizalmat a kormány megalakításához és legalább két beiktatási kérés elutasítása után.

Klaus Ioahannis elnök ma, 18.00 órakor sajtótájékoztatót tart a Cotroceni -palotában, a Cîțu -kabinet 281 szavazattal történt elbocsátását követően.

Florin Cîțu, sajtóközlemények:

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=555226372226774
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük