Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tizenkét beavatkozás medvék elzavarására különböző Hargita megyei településeken. Parajdon a vadászok lelőttek egy medvét

 

Hargita megyében az elmúlt három napban 12 alkalommal űztek el medvéket lakott területekről. Parajdon ugyanakkor a helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy a vadászoknak le kell lőniük egy olyan medvét, amely gyakran jár a helységbe.

A “Nagyküküllő” Vadász- Horgász egyesület vezetője, Mărmureanu-Biro Leonard az AGERPRES-nek elmondta, hogy a parajdi medve kilövésére irányuló beavatkozásra azután került sor, hogy az állat eltávolításának minden módja kimerült, a döntést a község alpolgármestere hozta meg.

Elmondása szerint a medvét többször elkergették, majd áthelyezték, de visszatért a faluba, és veszélyt jelentett a helyiekre és a turistákra.

Elmondta, hogy a medve, egy 3 és fél éves példány, akit az anyja tavaly ősszel hagyott el, a település központjáig eljött, és egyáltalán nem félt az emberektől. Mărmureanu arra is felhívta a figyelmet, hogy szükség volt a beavatkozásra, még ha nem is volt kellemes a vadászoknak, hiszen egy kis medvéről van szó.

A csíkszeredai helyzetet leszámítva, ahol egy medvebocsot egy szemetesből emeltek ki, a többi esetekben az állatok élelem után kutatva érkeztek a háztáji gazdaságokba.

A Hargita Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége RO-ALERT üzenetet küldött azokra a településekre, ahonnan medvék jelenlétét jelző hívások érkeztek.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.