Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megye: 5 személy került karanténba az utóbbi 24 órában

Illusztráció/El Independiente

Hargita megye szintjén a koronavírus terjedésének megelőzésére tett intézkedések követése, 2020 április 30, 13:00 óra:

–        297 személy van intézményes karanténban, öttel több az utóbbi 24 órában

–        384 személy elhagyhatta a karantént

–        281 személy van otthoni elkülönítésben

–        4623 személy hagyhatta el az otthoni elkülönítést egész intervallumban

Hargita megyében 20 koronavírus fertőzést igazoltak, öt személy meggyógyult, egy személy meghalt, és 14 személy orvosi felügyelet alatt áll a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházakban.

Folyamatban van a fertőzött személyekkel érintkezett személyek járványügyi kivizsgálása.

A teszteket az Országos Közegészségügyi Intézet által létrehozott COVID-19 tesztelési algoritmusnak megfelelően hajtják végre.

A Hargita megyei rendőrség és a helyi rendőrség személyzete (Székelyudvarhely, Maroshévíz, Gyergyószentmiklós) az utóbbi 24 órában is folytatta a koronavírus fertőzés terjedésének megakadályozására irányuló tevékenységét. 2020 április 30- án 54 otthoni elkülönítésben tartózkodó személyt ellenőriztek; 45 bírságot róttak ki, ebből 20- at a kijárási korlátozás szabályainak be nem tartásáért, egyet a 61/1991-es törvény előírásainak megszegéséért, 5-öt gazdasági jellegű kihágásokért, és 19-et egyéb kihágásokért.

A Hargita megyei rendőrség 3 autókonvojt kísért (13 gépkocsi/76 személy).

Öt helyhez kötött akciót hajtottak végre, melyek során a 138 résztvevő rendőr 753 személyt igazoltatott, 511 járművet ellenőriztek. 35 bírságot szabtak ki, 10.602 lej értékben.

A Hargita megyei Csendőrfelügyelőség az alábbi küldetéseket hajtotta végre:

-őrjáratok a közrend biztosítása érdekében négy megyei jogú város területén, rendőrökkel és katonákkal együtt kórházak, karantén központok körül 9 településen;

-közrend fenntartás négy kórház járványügyi osztályozó sátra körül;

-önálló intézkedések az otthoni elkülönítésben tartózkodó személyek ellenőrzésére;

Az utóbbi 24 órában 4.000 lej büntetést szabtak ki, illetve egy figyelmeztetést alkalmaztak a 3-as sz. katonai rendelet előírásai értelmében, ugyanis a megbírságolt személyeknél nem volt kijárási nyilatkozat.

Megjegyzendő, hogy a COVID- 19 pozitív személyekre, az elvégzett tesztek számára, és a pozitívnak talált személyek egészségi állapotára vonatkozó információkkal csak a Stratégiai Kommunikációs Csoport szolgálhat, amely az egyetlen, a megjelenő információkat megerősíteni vagy cáfolni felhatalmazott szerv.

Csak hiteles forrásból tájékozódjanak!

Tartsák be a hatóságok ajánlásait!

Hargita Megye Prefektusi Hivatalának sajtóirodája

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük