Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: 72,66% rata de promovare a candidaților la examenul de definitivare în învățământ (sesiunea 2021), înainte de contestații

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

  • 72,66%: rata de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2021) – înainte de contestații

În județul Harghita, procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este 72,66%, în creștere cu 3.49%, comparativ cu anul trecut (69,17%).
Rezultatele obținute de candidați au fost publicate astăzi, 21 iulie, ora 10:00, de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat.

Conform ISJ Harghita, au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 93 de candidați cu medii între 8 și 10.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

„La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 133 de candidați (96,37 %). Dintre aceștia, 5 candidați s-au retras, nu au fost candidați eliminați pentru fraudă. Nu au fost lucrări anulate în centrele de evaluare. Astfel, din totalul celor 128 de candidați cu lucrări evaluate, 93 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, un  candidat a fost notat cu 10, iar 10 candidați au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 35 de candidați au avut note între 5 și 7,99. Nu au fost candidați cu note sub 5.”, informează ISJ Harghita.

Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrele de examen, astăzi, 21 iulie și joi, 22 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük