Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Gyergyótölgyesen, Borszéken és Gyergyóhollón a méhnyakrákszűrő mobil karaván

 

Február 20-21-én Gyergyótölgyesen, Borszéken és Gyergyóhollón lesz a méhnyakrákszűrő mobil karaván.

A 24-64 éves célcsoportba tartozó nőket felkérik, hogy vegyenek részt az ingyenes Babeş-Papanicolau és HPV-teszten, amely program a méhnyakrák megelőzését és korai felismerését hivatott elősegíteni.

A karaván menetrendje a következő:

  • Gyergyótölgyes- 2023.02.20- 10:00 órától (Principala utca 2)
  • Borszék- 2023.02.21- 10:00 órától (Carpati utca 8)
  • Gyergyóholló- 2023.02.21- 13:00 órától (Gyergyóholló 354)

A nőket arra kérik, hogy hozzák magukkal a személyi igazolványukat.

Hargita megyében a csíkszeredai, székelyudvarhelyi, maroshévízi, gyergyószentmiklósi városi kórházakban működik mintavételi központ PAP tesztre és HPV tesztre.

A „Méhnyakrák megelőzési, korai felismerési és korai kezelési program, Központi régió” projekt célja a megfizethető, fenntartható és magas színvonalú szolgáltatásokhoz való hozzáférés növelése, ideértve az orvosi ellátást és az általános érdekű szociális szolgáltatásokat, egészségügyi és szolgáltatási programok szervezése révén a méhnyakrák megelőzése, korai felismerése (szűrése), diagnosztizálása és korai kezelése a centrum régióban 170.200 nő számára, akiknek legalább 50%-a a veszélyeztetett csoportokhoz tartozik.

Projektmenedzser- Dr. Cosmina Cristina Uzun

Mariana Moldovan Negoita- IEC szakértő
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.