Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bűnügyi eljárások közlekedési szabálysértések miatt

A hétvége három napján a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szintjén sajátos felügyeleti és ellenőrzési tevékenységet szerveztek és hajtottak végre a közúti forgalomban, az egész megyében.

Ezen akciók során a rendőrség 3 közúti közlekedési szabálysértés elkövetésével gyanúsított sofőrt azonosított, és büntetőeljárást indítottak ellenük.

“Az első eset Gyergyószentmiklóson történt, egy 21 éves helyi illetőségű autóvezetőt azonosítottak a rendőrök a közúti forgalomban, akiről kiderült, hogy nem birtokol Románia területén érvényes gépjárművezetői jogosítványt.

A második esetben egy 26 éves kápolnásfalui személyt azonosítottak a rendőrök a székelyudvarhelyi Bethlen utcában, akinek a leheletében 0,58 mg/l alkoholt találtak.

A harmadik személyt egy Kápolnásfaluban anyagi károkkal járó közúti baleset bejelentése után azonosították. A rendőrség megállapította, hogy egy helybeli 18 éves fiatalról van szó, aki a községi út melletti árokba hajtott, megrongálva az ivóvízvezetéket és egy híd védőkorlátját. Mivel alkoholos leheletet árasztott, a rendőrség alkoholtesztnek vetette alá és 0,57 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott a műszer. A fiatalembert a székelyudvarhelyi városi kórházba kísérték vérvételre. Tovább az adatbázisban történt ellenőrzést követően kiderült, hogy nem rendelkezik gépjárművezetői jogosítvánnyal egyik járműkategóriára sem, az általa vezetett jármű ideiglenes rendszámtáblái egy másik járműről származtak és 2018 október 5-én járt le az érvényességük”, közölte a Hargita megyei rendőrség.

Mindhárom esetben eljárás indul.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.