Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Hill Climb Challenge, II. kiadás

Második kiadásához érkezett a Hargita Hill Climb Challenge (HHCC).

Pénteken a Szabadság- téren lesz a megnyitó, maga a vetélkedő szombaton lesz, ebből az alkalomból forgalomkorlátozásra kell számítani a 138-as megyei úton, a Tolvajos-tető és Hargitafürdő között.

A tavalyi első hegyi verseny – más néven Ritner Béla Emlékverseny – szervezői és házigazdái idén egy csúcskategóriás versenyt tűztek ki célul. Így az idei kiadás az országos bajnokság futamaként kerül a versenynaptárba, 62 versenyző vesz részt a versenyen.

„Ez az egyik legérdekesebb és leglátványosabb eseményünk. Annak is örülök, hogy az időpont eltolódott, a nyári időszak kedvezőbb szervezési feltételeket biztosít, mint a tavaszi hónapok” – mondta Korodi Attila polgármester.

A szervező klub, az ACS AT Motorsport elnöke, Adrian Teslovan nagyon elégedett volt a verseny alakulásával: “Sok területen haladtunk előre, a futam hírneve mára már meghaladja az ország határait, nemzetközivé vált a részvétel.”

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba a verseny turisztikai és gazdasági előnyeire hívta fel a figyelmet. Kitért arra is, hogy a megnyitó napján, ugyanezen a helyszínen székely termékekből rendeznek kiállítást a helyi termékek népszerűsítésére.

László Róbert szervezési igazgató ismertette, hogy pénteken 19:30-tól lesz a résztvevő csapatok bemutatója, amelyre a Szabadság téren kerül sor, ahol a versenyen résztvevő járműveket is kiállítják.

A verseny napján 8.45–13.00, valamint 14.00–18.15 között lezárják a forgalom elől a Tolvajos-tetőtől Hargitafürdőre vezető 138A jelzésű megyei utat.

A HHCC győztese 500 eurós pénzjutalomban és A hegy királya címben részesül. Újdonságként a Junior Flat Out Trophy különdíjjal jutalmazzák a legjobb fiatal versenyzőt.

A szurkolók a Tolvajos-tetőn LED-kivetítőn követhetik a versenyt, az onnan induló ingyenes szurkolói busszal pedig eljuthatnak az útvonal mentén kialakított három szurkolói övezet egyikébe vagy a hargitafürdői végállomásra is.

A versenyt a PrimaSport 2 és a PrimaSport3 csatorna is élőben közvetíti.

  • Csíkszereda Polgármesteri Hivatala sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.