Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Idén harmincöt turisztikai szereplő kapott családbarát tanúsítványt

 

Idén harmincöt utazásszervező kapta meg a családbarát tanúsítványt a május 20-án, csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.

A díjátadót a csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyő Conference & Spa-ban rendezték meg.

Tavaly hatalmas változások történtek többek között az idegenforgalom területén. A torlódások háttérbe szorultak, a szolid és csendesebb szállásegységek váltották fel a szállodákat, és az emberek inkább családjukkal utaznak, mint csoportosan. A folyamatosan változó trendeket és szabályokat figyelemmel kísérve, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Hargita) 2020-ban elindította a Visit Hargita – Családbarát kampányt, amelyre szállásadók és étkeztetési egységek jelentkezhettek.

2021-ben két új kategóriát vettek fel a turistaszolgáltatások családok igényeihez igazított listájára. A vállalkozóknak és a programszervezőknek lehetőségük volt turisztikai tevékenységeket megnevezni, a Visit Hargita csapata pedig “Családbarát látványosság” díjat adott a családok körében népszerű, kellemes módon szórakozást és szabadidőt kínáló, hatékony és mindenki számára biztonságos helyeknek.

Bíró Barna Botond, a Hargita Megyei Tanács alelnöke és az ADI Hargita elnöke elmondta: „A családbarát projekt elindítása óta eltelt egy év, és elmondhatjuk, hogy márkává vált a családoknak kínált kirándulások típusai között. A turisták a jövőben nagyobb valószínűséggel választanak olyan szállást, éttermeket és remélhetőleg szolgáltatásokat, amelyek megkapták ezt a besorolást. Ebben az évben kibővítettük a tanúsítás lehetőségét a programban, és a turisztikai programokra összpontosítottunk. A szállás és éttermek mellett Hargita megyében harminchat turisztikai tevékenység és hat látnivaló is része a családok igényeihez igazított turisztikai szolgáltatási csomagnak. Ez a kezdeményezés megmutatja számunkra, hogy a vállalatok kezdtek jobban részt venni a családoknak nyújtott szolgáltatásokban, ajánlásokban, azokban a turisztikai térségekben, ahová családok érkeznek, azok igényeikre összpontosítva, de képviselve az egységet, a helyiek hálózatát is. A tegnapi napot követően úgy értékelhetjük, hogy egy extrém sport is lehet családbarát. Egyedülálló élményben volt részünk tegnap vendégeink társaságában a Vargyas-szoros vasaltösvényén, vagy Székelyudvarhelyről a Gordon-hegyi Jézus-szoborig vezető kb. 14 km-es buggy útvonalon. Úgy gondolom, hogy érdemes idelátogatni az élményért, mert továbbra is keressük a lehetőségeket kínálatunk bővítésére a turisztikai szegmensben. ”

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta: „Családbarát megye vagyunk, és az ADI Hargita által kidolgozott modell sikeresen képvisel minket. Előnyünk, ha láthatóak vagyunk, mert így tudjuk népszerűsíteni erősségeinket és turizmusunkat Hargita megyében. Ebben a pillanatban felkészítjük lelkünket a csíksomlyói pünkösdi eseményre, ez az ünnep, valamint a mai rendezvény újraindítja a helyi turizmust. A nemrégiben jóváhagyott turisztikai stratégia és az ADI Hargita együttműködésével felvehetjük a Hargita megyei turizmus pulzusát. Ugyanakkor az új európai finanszírozási ciklusban megpróbáljuk befolyásolni a döntéseket, hogy az utazásszervezők támogatást kapjanak, és partnert találjanak bennünk. ”

A sajtótájékoztatón részt vett Răzvan Pascu turisztikai marketing szakértő is, aki, bár családjával többször is ellátogatott Hargita megyébe, ez alkalommal szívesen kipróbálta az új programokat és a helyszíneket egy csoport véleményvezérrel, akik még soha nem voltak itt, és Hargita megyét hihetetlenül gyönyörű helynek tartják. Megemlítette, hogy utolsó útján családjával a Madarasi Hargitán tanult síelni, és lehetősége volt egyedi tevékenységeket kipróbálni, például kutyaszánozást. Răzvan Pascu arra ösztönözte a jelenlévőket, hogy használják a közösségi médiát, és működjenek együtt a Visit Hargita csapattal. Úgy véli, hogy ez a nyár pozitív lesz az idegenforgalom számára, amit a szállodai foglalások száma is jelez.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere nem tudott részt venni az eseményen, így a polgármesteri hivatal nevében Sógor Enikő, a város alpolgármestere fogadta a megjelenteket. Úgy véli, hogy Hargita megye eltér az ország többi régiójától, és hogy a családok igényei egyre inkább megjelennek az idegenforgalmi és fejlesztési stratégiákban.

Tizennégy szállás és étterem, tizenöt túraszervező és hat turisztikai látványosság kapta a “családbarát” bizonyítványt a díjátadón.

A lista megtalálható a visitharghita.com oldalon és a Visit Hargita alkalmazásban.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük