Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hétvége Hargita megyében: törvénytelenül kivágott tölgyfák, törvénytelenül szállított farakományok

 

Zetelakiak ellen indul eljárás, akiket legkevesebb 35 tölgyfa kivágásával gyanúsítanak

2018 november 11-én, 14:30 körül a székelyudvarhelyi rendőrséget arról értesítette a zetelaki erdészet szakembere, hogy a 30 éves T.Z és a 23 éves S.I. helyi lakosokat tetten érték, amint törvénytelenül fákat vágnak ki.

A rendőrség megállapította, hogy a Cseredomb nevű részen az említett személyek 35 darab tölgyfát vágtak ki, ami összesen 5 köbméternek felel meg és értéke 2.500 lej.

A faanyagot elkobozták, a fenti személyek ellen bűnvádi eljárás indul az országos erdőalapból történő fakivágás bűntettének elkövetése miatt.

Illegálisan szállított farakományt foglaltak le a rendőrök Gyergyószentmiklós területén

2018 november 11-én, 11:50 körül, a gyergyószentmiklósi rendőrség közbiztonsági járőrcsapata elfogta az 50 éves K.L. helyi lakost, amint szekérrel több, mint 2 köbméter tűzifát szállít, hivatalos dokumentumok hiányában.

A faanyagot elkobozták, fenti személyt a 171/2010-es törvény értelmében 5.000 lejre bírságolták.

Illegális eredetű faanyagot fedezett fel a rendőrség egy gyergyóújfalvi lakos udvarán

2018 november 9-én, faanyag raktározási témában tartott ellenőrzés során a gyergyóújfalvi rendőrség 3,72 köbméter tűzifát fedezett fel egy helyi lakos udvarán, amire az nem tudott származási és szállítási iratokat felmutatni.

A faanyagot elkobozták, a szóban forgó személyt a 171/2010-es törvény értelmében 5.000 lejre bírságolták.

  • Hargita Megyei Rendőrség

 

 




Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük