Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Mai multe elemente de muniție, descoperite de un detectorist autorizat

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Pirotehniștii harghiteni au fost solicitați, duminică, 2 mai,  după-amiază, în satul Cinod, comuna Ciucsângeorgiu, unde un detectorist autorizat a descoperit mai multe elemente de muniție.

„Imediat, echipajul pirotehnic din cadrul ISU “Oltul” Harghita s-a deplasat la locul indicat și a identificat elementele ca fiind o bombă de aruncător calibru 82 mm, un stabilizator de bombă de aruncător calibru 82 mm, o grenadă de mână ofensivă și 6 cartușe calibru 7,92 mm. Acestea au fost ridicate și transportate, în condiții de siguranță, într-un loc special amenajat pentru depozitarea acestora, în vederea distrugerii ulterioare.”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Specialiștii harghiteni au luat măsurile specifice de cercetare a zonei, însă nu au mai fost identificate și alte posibile elemente de muniție rămase neexplodate.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük