Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Kilenc hívás medvék eltávolítására az utóbbi napokban

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség közli, hogy az utóbbi napokban 9 esetben kérték a csendőrök beavatkozását medve jelenléte miatt Fitódról, Tusnádfürdőről, Borszékről, Tarcsafalváról, Kotormányból, Gyergyótölgyesről, Csíkménaságból, Csíkszentgyörgyről és Csíkszeredából.

„Ha szombaton nem volt bejelentés a 112-es egységes segélyhívó számon, annál mozgalmasabb volt a péntek, vasárnap és hétfő. A legtöbb hívás vasárnap, szeptember 19-én érkezett.

Beavatkozásaink pénteken 00:10-kor kezdődtek, egy fitódi hívás nyomán. A helyszínre kivezényelt csendőrök a medvét az erdőbe zavarták.

Tusnádfürdőről egyetlen hívás érkezett, 20:33-kor, medve jelenlétét jelezve az üdülőtelep központjában. Bár a csendőrök nagyon hamar a helyszínre értek, a medvét már nem találták a jelzett helyen.

Vasárnap az első hívás Borszékről érkezett, 00:02-kor, egy medvét láttak egy panzió kukája körül. A vadállatot a csendőrök elzavarták, kár nem keletkezett.

Egy órára rá Tarcsafalváról telefonáltak, hogy medve van egy udvarban. A csendőrök a medvét a lakott területen kívülre zavarták.

Kotormányból ez volt az idei első hívás, 14:34-kor, egy panzió udvaráról jeleztek medvét. A kiérkező csendőrök már nem találták a helyszínen a vadat.

Gyergyótölgyesen is közbeléptek a csendőrök, egy medvét kergettek el egy esztena közeléből.

A hétfői nap korán indult, egy 4:37-kor érkező hívással Csíkménaságból, egy lakos arról számolt be, hogy a medve elvitt egy juhot az udvarról. Mire a csendőrök megérkeztek, a medve önként távozott.

8:18-kor Csíkszentgyörgyről érkezett a nap második hívása, a község utcáján tartózkodó medvét a lakott területen kívülre zavarták.

Az utolsóként, 8:57-kor érkező hívásban a csíkszeredai Somlyó utcából jelentettek medvét, de a medve önként távozott”, közli a Hargita megyei csendőrség.

A csendőrség emlékezteti a polgárokat, hogy amikor medvét látnak jelezzék a 112-es egységes segélyhívó számon, ne próbáljanak meg beavatkozni, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, ne etessék a vadállatokat és ne közelítsenek hozzájuk fényképezés céljából.

Az elmúlt héten a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség Diszpécseri Hivatala szintjén 22 hívást regisztráltak, amelyben medvék eltávolítását kérték a polgárok.

Az év eleje óta 422 hívást regisztráltak a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség Diszpécseri Hivatala szintjén, a 112-es egységes segélyhívó számon keresztül, amelyben medvék jelenlétét jelezték a polgárok. Minden esetben beavatkozó személyzetet küldtek a helyszínre.

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük