Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megye: Házkutatások ma reggel/Luxusautókkal elkövetett törvénytelenségek

Ma délelőtt 8 megyében 43 házkutatást tartanak a Maros Megyei Bűnügyi Nyomozó Szolgálat rendőrei egy olyan büntetőügyben, amelyben szervezett bűnözői csoportosulás, bizalommal való visszaélés, eltitkolás, csalás, okirat-hamisítás bűntette miatt folytatnak nyomozást.

47 elfogatóparancsot hajtanak végre.

Az akció a Maros Megyei Ügyészség koordinálásával Maros, Vaslui, Teleorman, Hargita, Kovászna, Szeben, Bihar és Neamt megyékben zajlik.

A nyomozás során kiderült, hogy több személy olyan bűnözői csoportot hozott létre, amely 2021-ben és a mai napig a luxusautók nemzetközi forgalmának vonalán tevékenykedett, luxusautókat, kisteherautókat, gépeket, ill. vontatójárműveket szállítottak Svájcból Romániába, hogy azokat csalárd módon értékesítsék vagy szétszedjék, illegális pénzszerzés céljából.

Szakosodott támogatást a Román Rendőrség Különleges Műveleti Igazgatósága biztosít.

Az akciót támogatja a Különleges Akciók Szolgálata, a Bűnügyi Rendőrség, a Gazdasági Rendőrség, a Közrendészeti Szolgálat, a marosvásárhelyi és szászrégeni bűnügyi rendőrség, a Maros megyei csendőrség, a maros megyei mobil csendőralakulat, valamint a Vaslui, Teleorman, Bihar, Hargita, Kovászna, Szeben és Neamt megyei bűnügyi rendőrség.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.