Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Házkutatások Hargita megyében kábítószerkereskedelem ügyben. Egy férfit őrizetbe vettek

 

Hétfőn, november 1-jén a Hargita Megyei Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat rendőrei a marosvásárhelyi Szervezett Bűnözés Elleni Brigád rendőreinek támogatásával, a DIICOT Hargita Megyei területi irodája ügyészeinek részvételével 8 helyszínen tartottak házkutatást kockázati drogokkal és fokozott kockázati drogokkal való kereskedéssel, birtoklással gyanúsított személyeknél. Ugyanakkor a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség emberei 3 házkutatást tartottak csempészettel és adócsalással gyanúsított személyeknél.

„A nyomozásból kiderült, hogy 2021-ben egy férfi két garázst bérelt Székelyudvarhelyen kábítószer és jövedéki adóköteles termékek elrejtése és értékesítése céljából. A további 6 személlyel szemben folytatódik a kivizsgálás a bűnügyi tevékenységük felgöngyölítése céljából.

A házkutatások során 68,8 gramm fokozott kockázatú kábítószert (amfetamint), 38.580 szál cigarettát, 370 jövedéki adó alól kivont alkoholt, különféle pénzösszegeket (1005 eurót és 6037 lejt), mobiltelefonokat találtak és foglaltak le.

November 1-jén a férfit 24 órás őrizetbe vették, majd 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték, a nyomozás folytatódik fokozott kockázatú kábítószerek saját fogyasztásra történő jogtalan birtoklása miatt.

A székelyudvarhelyi rendőrség, a székelyudvarhelyi ügyészség ügyészeinek koordinálásával folytatják a kivizsgálást a felfedezett jövedéki adóköteles termékek (cigaretta, alkohol) ügyében”, tájékoztat a Hargita megyei rendőrség.

A tevékenységen részt vettek a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség bűnügyi nyomozási struktúrájának rendőrei, a gazdasági rendőrség emberei, közrendfenntartó és bűnügyi rendőrök.

A tevékenységet támogatta a Marosvásárhelyi Különleges Műveletek Alakulata, a Hargita Megyei Különleges Műveleti Szolgálat és a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.