Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Peste 2.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

La Evaluarea Națională din sesiunea 22 iunie-4 iulie 2021 s-au înscris 2.594 de absolvenți ai clasei a VIII-a, în județul Harghita, conform situației centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Harghita.

Examenul începe marți, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 24 iunie, se desfășoară proba la Matematică, iar vineri, 25 iunie, 2.254 de absolvenți ai clasei a VIII-a sunt așteptați la proba la Limba și literatura maternă.

Probele pentru examenele naționale încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 97 de centre de examen.

La nivelul județului sunt 35 de cazuri speciale. Sunt șase elevi cu diabet zaharat, un elev cu deficiență de vedere și paisprezece cazuri de dislexie, disgrafie și discalculie. De asemenea, pentru alți paisprezece elevi, care au ușoare tulburări de învățare, s-a aprobat mărirea cu o oră a timpului destinat efectuării lucrării scrise și, după caz, asigurarea calculatorului de buzunar, a tablei pitagoreice, a tabelelor cu formule matematice.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 4 iulie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore.  Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 22 – 25 iunie, între orele 8:00 – 16:00.

Inspectoratul Școlar Județean Harghita pune la dispoziție celor interesați o linie TELVERDE – 0800816266 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale. Numărul este disponibil în permanență.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.