Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megye: Az iskoláknak a fertőzési ráta szerint javasolt forgatókönyvek (május 5-9)

A Hargita Megyei Vészhelyzeti Bizottság rendkívüli ülésen fogadta el a 2021.04.29/31-es sz. határozatot, az oktatási egységek igazgatóságai által javasolt, és a Megyei Tanfelügyelőség és a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság által jóváhagyott forgatókönyvet a tanításra vonatkozóan.

A megye 423 oktatási intézménye a következők szerint fog működni:

-130 jogi személyiséggel rendelkező egység közül 54 az 1-es; 51 a 2-es, 25 pedig a 3-as forgatókönyv szerint, egy iskola sem működik online rendszerben (3/2 cikk);

-293 alárendelt egység közül 162 az 1-es, 102 a 2-es, 29 a 3-as forgatókönyv szerint, egy iskola sem működik online módban;

1-es sz. forgatókönyv:

Az óvodások és a tanulók naponta részt vesznek fizikailag a tanításon az iskolákban, a védelmi szabályok betartásával.

2-es sz. forgatókönyv:

a)az óvodások, elemi osztályosok, a VIII., XII. és XIII. osztályok tanulói, valamint a szakiskolák és posztliceális képzés végzősei vesznek részt fizikai formában napi szinte az órákon, a védelmi intézkedések betartásával.

b)A többi osztályok tanulói online tanításban részesülnek.

3-as sz. forgatókönyv:

a)Az óvodások és elemi osztályos tanulók naponta bejárnak a tanórákra

b) a VIII., XII. és XIII. osztályok tanulói, valamint a szakiskolák és posztliceális képzés végzősei tantermi jelenléte az órákon, a védelmi intézkedések betartásával.

c)a többi osztályok/évfolyamok tanulói online módba tanulnak- az egészségügyi és tanügyi minisztérium 3459/280/2021-es közös rendeletének 3-as cikke, 2-es bekezdés: az infrastruktúra és a rendelkezésre álló források megléte esetén, indokolt esetben az oktatási egységek online módban működhetnek a megyei tanfelügyelőség jóváhagyásával.

A Hargita Megyei Vészhelyzeti Bizottság 2021 április 29-i 31-es sz. határozata itt olvasható.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség és a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság által javasolt forgatókönyv itt található.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.