Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megyében légköri instabilitásra vonatkozó sárga kód van érvényben ma délutántól

 

Sárga kód:

Június 30-án és július 1-jén a hőhullám továbbra is megmarad az ország területén, a kellemetlen hőérzet magas lesz az alföldön és a fennsíkon, ahol a hőmérséklet-páratartalom index meghaladja a 80-as kritikus küszöböt. A maximális hőmérsékleti értékeke 33-36, a minimális értékek 17-20 fok között lesznek.

Narancssárga kód:

Csütörtökön (június 30-án) és pénteken (július 1-jén) a Bánság, Erdély és Moldva síkvidékén tartós lesz a kánikula, a hőmérséklet (nappali és éjszakai) megközelíti az időszak abszolút rekordját. Délután gyakoriak a 36-38 fokos értékek, éjszaka sem süllyed 18-22 fok alá a hőmérő higanyszála, így a kellemetlen hőérzet fokozott lesz.

Megjegyzés: kisebb területeken Erdély többi részén is az időszak abszolút rekordjához közeli maximumhőmérsékleteket mérnek, de a minimumhőmérsékletek az extrém értékeknél alacsonyabbak lesznek.

Piros kód:

Június 30-án és július 1-jén Arad, Bihar, Szatmár, Máramaros és Beszterce-Naszód megyékben szélsőséges maximális hőmérsékletek mérhetők, amelyek meghaladják az időszak abszolút rekordját. Arad, Bihar és Szatmár megyében 38-39 fok, Szilágy, Máramaros és Beszterce-Naszód megyében 36-37 fok körül alakulnak. Az éjszaka folyamán is magas marad a hőmérséklet, csak a kora reggeli órákban lesz 20-24 fok.

Sárga kód:

Június 30-án 14:00- 21:00 óra között fokozott időszakos légköri instabilitás várható. Moldva nagy részében, Dobrudzsa északi, Munténia keleti részén, valamint a Déli és Keleti Kárpátok térségében fokozott légköri instabilitási időszakok várhatók. A szél felerősödik, szélrohamok lesznek (55-70 km/h), elektromos kisülések, felhőszakadásszerű esők és elszigetelten jégeső várható. A csapadék mennyisége meghaladja a 20-30 l/nm-t.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.