Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghiteni la Parada porturilor populare din Vatra Dornei

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

În perioada 25-26 septembrie 2018, orașul Vatra Dornei din județul Suceava a fost gazda celei de-a 11 ediții a ,,Convenției Europene a Munților”, eveniment prin care se promovează patrimoniul cultural al zonelor montane și atractivitatea acestora. La „Convenția Europeană a Munților”, au participat cercetători, inițiatori politici, funcționari ai agențiilor de dezvoltare, fermieri și operatori în turism din România și alte 20 de state.

În cadrul acestui eveniment european, a avut loc și o serie de evenimente culturale menite să ilustreze potențialul atractiv al zonei montane din țara noastră. Astfel, miercuri, 26 septembrie, străzile din Vatra Dornei au fost însuflețite de parada portului popular al comunităților ce trăiesc în zonele montane ale țării, care a cuprins și reprize de dansuri populare ce au încântat privirile trecătorilor. Nu au lipsit nici călăreții purtați de cai împodobiți, dar nici ciobăneștii mioritici, care au sporit frumusețea paradei portului popular desfășurată în orașul sucevean.

Asociația Csíksomlyó a fost invitată la a doua zi a conferinței, în care a avut loc Parada Porturilor Populare –fiecare regiune a prezentat portul popular caracteristic ținutului propriu.

Astfel, județul Harghita a fost reprezentat la Parada Porturilor Populare de 16 membrii ai Ansamblului Tradițional ”Zugtánc”, prin prezentarea a mai multor variații a portului popular – din zona Casinelor, Ciucului de Sus, a Ghimeșilor, din zona Odorhei, etc. După Paradă, membrii ansamblului au prezentat muzică, dans și cântece populare caracteristice județului Harghita.

Participarea la acest program a fost finanțată de Consiliul Județean Harghita, prin intermediul unui proiect cultural.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.