Harghitenii au comemorat victimele tragediei din Colectiv

0

Articol disponibil în: Română

Aproximativ 300 de români şi maghiari din Miercurea Ciuc au comemorat împreună, marţi seara, victimele tragediei din clubul bucureştean Colectiv, într-o acţiune comună de solidaritate, fără precedent în municipiul reşedinţă de judeţ. Oamenii s-au mobilizat pe o reţea de socializare şi s-au adunat pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc.
colectivSute de lumânări au fost aprinse în faţa listei cu numele victimelor şi a fotografiei lui Adrian Rugină, tânărul care a murit încercând să salveze alte persoane, care a fost decorat de preşedintele României şi care a fost înmormântat marţi, cu onoruri militare, în comuna harghiteană Corbu. Bătrâni şi tineri, români şi maghiari, funcţionari sau oameni politici, toţi şi-au exprimat solidaritatea cu victimele tragediei din clubul Colectiv şi au transmis gândurile lor bune pentru cei care se luptă acum pentru viaţa lor şi pentru familiile greu încercate. ‘Să dea Dumnezeu să fie o trezire a societăţii din România, ca să pună capăt mersului de până acum a lucrurilor, pentru tineretul acesta, pentru că merită acest sacrificiu, ca în 1989. Aceşti tineri au căzut pradă indolenţei, nemerniciei, fugii după profit’, a spus un pensionar, cu lacrimi în ochi. Un alt tânăr, din Braşov, aflat în vizită, a mărturisit că a venit din respect pentru victime şi familiile lor, cu speranţa că ceva în bine se va schimba în România.
‘Am venit din respect pentru victime şi pentru familiile lor, din spirit de solidaritate şi să facem ceva, să schimbăm ceva în bine în societatea noastră, să iasă la suprafaţă oamenii de calitate. Pentru că în partea stângă avem populaţia, în partea dreaptă este sistemul şi oamenii de calitate, intelectualii, trebuie să intre în subsoluri’, a spus tânărul.

Un alt bărbat prezent la acţiunea de solidaritate a spus că românii şi maghiarii din Miercurea Ciuc au dorit să arate că sunt solidari şi că durerea şi tragedia nu au etnie.
Am venit aici să arătăm că suntem uniţi şi solidari, că nu există probleme etnice şi nici graniţe care să ne despartă pe unii de ceilalţi. Sper că oamenii au înţeles că trăim în acelaşi oraş şi că putem să trăim în pace. Aici e vorba de tragedia unor oameni, indiferent de etnie, cărora dorim să le trimitem putere, speranţă şi iubire’, a spus acesta.
O tânără a punctat faptul că atunci când se întâmplă o tragedie atât de mare nu există naţionalităţi, ci doar forţa care uneşte şi şi-a exprimat speranţa că o astfel de întâmplare nu se va mai repeta niciodată.
E vorba de viaţa şi e vorba de faptul că ne naştem la fel şi murim la fel. În momentul în care e vorba despre o atât de tragică întâmplare, cred că nu există, până la urmă, naţionalităţi. Cred că există doar forţa de a ne uni şi de a solidariza cu absolut toţi ceilalţi din ţară. Suntem deopotrivă oameni, indiferent de etnie şi aşa demonstrăm că suntem împreună oameni şi putem fi împreună măcar în momentele dramatice de felul acesta şi în momente de o asemenea intensitate tragică, ce n-am dori să se repede nicicând’ , a conchis unul dintre participanţii la acţiunea de comemorare de la Miercurea Ciuc.

Sursa: dcnews.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy