Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megye lakói számos megrongált vagy helyéről kidöntött forgalmi tábláról számoltak be

 

Borboly Csaba felhívást intézett a lakossághoz a megye útjain található megrongálódott jelzőtáblák jelentésére, ezek kicserélése, megjavítása céljával. A felhívásra számos bejelentés érkezett a közösségi oldalra, de a megyei tanács diszpécserszolgálatához is.

A témával kapcsolatban Hargita Megye Tanácsának elnöke üzen a Hargita megyeieknek:

„Pár napja tettem közzé azt a felhívást, amelyben arra kértem Hargita megye lakóit, hogy amennyiben útjaik során megrongálódott, rozsdás vagy éppen földre esett forgalombiztonsági táblákat látnak a megyei utak mentén, azt jelezzék felénk. Örömmel tapasztaltam, hogy ezúttal is sok visszajelzést kaptunk és kapunk folyamatosan. Ez fontos, hiszen így gyorsabban és hatékonyabban tudunk dolgozni. Jó látni, hogy egyre szorosabban tudunk dolgozni a helyiekkel és ez mindenki számára hasznára válik. Ugyanakkor elszomorító és felháborító kivételek is vannak. Sajnos a rongálások is állandóak. Több helyen eltört vagy helyünkről kidöntött forgalombiztonsági táblával találkoztunk. Ez nincs rendjén, ez a fajta viselkedés mások kárát okozhatja. Legalább az amúgy is lecserélendő rozsdás táblákat döntenék ki, de gondolom az új táblák vonzóbbak. A kárt okozókat pedig nehéz felelősségre vonni. Dolgozunk tovább. Nem szegi kedvünk, ahogy mondani szoktam a közösségi oldalon is, ha tíz negatív hozzászólás mellett akad akár egy hasznos észrevétel is, már megérte a probléma felvetése. Ugyanezt tudom mondani ebben az esetben is, hiszen, amit a lakókkal közösen elkezdtünk az példaértékű, és pár nap elteltével elmondhatjuk, hogy van eredménye. Folytatjuk a kitáblázást.”

Megjegyzés:

A forgalmi táblák ellenőrzési akciójára röviddel a „Barbár centenárium”, avagy reakció a román állam burkolt aláásására” c. cikk megjelenése után került sor, amelyben bemutattuk a maroshévízi helységnévtábla magyar feliratát, amelyet a román zászló három színére festettek le.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.