Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megye lakosai a családorvosi rendelőkben is tesztelhetik magukat. Azoknak a rendelőknek a listája, ahol Covid-19 gyorsteszt végezhető

 

Több mint 3800 háziorvos kötött szerződést a COVID-19 vizsgálatára minden olyan betegnél, aki az INSP esetmeghatározásai alá tartozik, és ezen praxisok listája az Egészségügyi Minisztérium (Egészségügyi Minisztérium) honlapján közzétételre kerül.

“Az egészségügyi miniszter, Prof. Dr. Alexandru Rafila úgy véli, hogy a háziorvosnál végzett vizsgálatok jelentik a megoldást arra, hogy a betegek könnyen hozzáférjenek a gyors diagnózishoz, értékeléshez és megfigyeléshez. Az egészségügyi miniszter megköszöni a háziorvosok közreműködését, és arra ösztönzi őket, hogy lehetőség szerint vegyenek részt a járvány megfékezésére, a súlyos megbetegedések és halálozások számának csökkentésére irányuló országos erőfeszítésben, amely csak szolidaritással és professzionalizmussal érhető el” szól az Egészségügyi Minisztérium sajtóközleménye.

Az Egészségügyi Minisztérium honlapjára felkerült azon háziorvosi rendelők listája, amelyek az egészségbiztosítókkal szerződést kötöttek és vizsgálatokat végeznek, a lista még változóban van.

Hargita – azon irodák listája, ahol tesztelhető

ffa537232793c1e30c76c98fdbbe8982 (1)

A gyorstesztet végző háziorvosoknak a vizsgálat elvégzését követően haladéktalanul, legkésőbb a szolgáltatásnyújtás napján 24:00 óráig kötelezettségük van az eredményt bejelenteni a Corona Forms alkalmazásban.

A vizsgálati tevékenység a munkaidő  keretein belül történik, és minden, a háziorvosi jegyzékre felvett, vizsgálatra jogosult személy, valamint a háziorvossal nem rendelkező, vagy más névjegyzékre felvett vizsgálatra jogosult személy részesülhet benne, két egymást követő vizsgálat között legalább 48 óra különbséggel.

A vizsgálatra azok jogosultak, akiknél feltételezhető, hogy fertőzöttek a SARS COV2 vírussal, az Országos Közegészségügyi Intézet által kidolgozott, az új koronavírussal (COVID-19) kialakuló akut légzőszervi szindróma megfigyelésének módszertana előírásai szerint a www.insp.gov.ro, és rendszeresen frissítik.

Ez a háziorvosok által végzett új egészségügyi szolgáltatás egy külön, polgári jellegű szerződés alapján történik, amelyet az egészségügyi egység törvényes képviselője vagy az egészségügyi alapellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató kötött az egészségügyi miniszter és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elnöke rendeletében meghatározott feltételekkel, amelyet az új sürgősségi rendelet hatálybalépésétől számított 10 napon belül hagynak jóvá.

A finanszírozás az állami költségvetésből, az Egységes Országos Egészségbiztosítási Alap javára történő átutalással történik.

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.