Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Online követheti a lakosság a megyei utak állapotát

 

A tavalyi jó gyakorlatot idén is alkalmazza Hargita Megye Tanácsa a megyei utak téli karbantartásának követésére. A lakosság idén is követheti online a hóeltakarító gépek helyzetét.

A keretmegállapodás rendelkezései szerint a Hargita Megyei Tanács az egész téli szezonra érvényes karbantartási szerződéssel rendelkezik. November 2-án, pénteken a hóeltakarító berendezések nyomon követését biztosító szerződést írtak alá. A szerződéses megállapodás alapján a vállalat szállítja az eszközöket, telepíti azokat a gépek fedélzetre és kezeli azt az on-line platformot, amelyen keresztül a lakók képesek lesznek nyomon követni a hóeltakarító berendezések helyzetét.

A későbbiekben mobil applikáción keresztül is követni lehet majd a járműveket, amelyekhez a rendszer beüzemelését követően elérhetővé válik az applikációhoz szükséges felhasználó és jelszó. Az eszközöket az ploiești – i székhelyű, EvoTracking Kft. biztosítja. A cég képviselői elmondták, hogy a ma aláírt szerződés lehetőséget nyújt, hogy közösen Hargita Megye Tanácsával és a lakosság észrevételeivel tovább tökéletesítsék a rendszert.

Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke hozzátette, hogy a jövőben remélhetőleg összekapcsolják ezt a rendszert a megyei utakon telepített videokamerákkal, hogy a lakók jobban nyomon tudják követni az utak állapotát, illetve képesek lesznek az utazásukat az utak állapota szerint ütemezni. „Szeretnénk felkérni a lakosságot, hogy ebben az évben is közösen vigyázzunk útjainkra és felügyeljük a karbantartását. Idén 6,8 millió lejt költünk a megyei utak téli karbantartására, amely a lakosság minél szélesebb bevonásával jól elköltött pénz lesz. Mindig elmondom, hogy ez az összeg az országút hálózatra költött pénz töredéke, így nem tudjuk vállalni, hogy mindig „feketére“ takarítjuk az utat. Ugyanakkor nekünk még számos, jelenleg kövezett utat meg kell építenünk, így felelősen kell a téli karbantartásra költetnünk. Ellenben ezen összeg szakszerű felhasználására még jobban tudunk figyelni, ha a lakosságot a lehető legjobban bevonjuk”- mondta Borboly Csaba.

Az investitii.hargitamegye.ro oldalon keresztül a lakosság beküldheti észrevételeit, fényképek, rövid videók kíséretében. Ugyanitt hívható nagyon egyszerűen a megyei tanács készenléti szolgálata a 0266/207 774-es telefonszámon.

A következő napokban szerelik fel a gépekre a nyomkövető eszközöket, elérhetőség az alábbi linken:
http://judetulharghita.ro:8090/saswidget/harta.html

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük