Hargita Megye a Romániai Turisztikai Vásáron

0

Articol disponibil în: Magyar Română

15 ország több mint 280 résztvevője mutatja be ajánlatait az idei Turisztikai Vásáron(TTR),többek között 12 megyei tanács,13 város és 4 község-mondta a megnyitó konferencián a Romexpo igazgatója,Mihai Costris.

A vásár tavaszi kiadására 2016 február 25-ike és28-ika közt kerül sor a Romexpo területén,13.700 négyzetméteres kiállító felületen.

„A vásárt azért tartjuk februárban,hogy a románok is részesüljenek a korai foglalás, az ún. early-booking előnyeiben.Becsléseink szerint nőni fog a kereslet a belföldi kínálatokra,habár Törökország várhatóan 50%-os árkedvezményekkel igyekszik elcsábítani a turistákat az orosz turisták híján.Görögország kereslete is nagyobb lehet a tavalyinál mert az áraikat nem emelték,míg a bulgár tengerpart iránti kereslet vélhetően stagnálni fog..Zanzibár tört be nagy erővel a román piacra mint úticél.Az idősebbeknek szánt ún.senior csomagjaink is változatosak,12-14 ilyen csomagot mutatunk be a vásáron”mondta Alin Burcea az ANAT alelnöke.

A Turisztikai Vásár tavaszi kiadásán 15 ország-Albánia, Bulgária, Horvátország, Egyiptom, Görögország, Izrael, Olaszország, Moldova, Palesztina, Románia, Szerbia, Spanyolország, Törökország, Magyarország turisztikai társaságai lesznek jelen,281 kiállító céggel.

Természetesen a belföldi turizmus népszerűsítése is a vásár részét képezi.A szervezők az országunkban fellelhető gyönyörű tájak és tájegységek bemutatására tették a hangsúlyt.A kínálatokban szerepel kirándulás Máramarosba,a moldvai kolostorok meglátogatása, erdélyi várak felfedezése vagy turázás a Nyugati havasokba.

A gyógyturizmus standja az idén 190 négyzetmétert foglal el,az eddigi legnagyobb felületet,mert a kezelő és Spa egységek tulajdonosai rájöttek,hogy nagyobb népszerűségre van szükségük.

A vásárban turisztikai kínálatukat népszerüsítő megyei tanácsok közül részt vesznek Fehér,Braila,Buzau,Kolozs,Dambovita,Hargita,Hunyad,Iasi,Máramaros,Mehedinti, Neamt és Szatmár megyei tanácsai. A városok, Gyulafehérvár, Amara, Kolozsvár, Fogaras, Mangalia, Piatra-Neamt, Brassó Pojána, Segesvár, Targu-Neamt, Targoviste, Techirghiol és Temesvár képviselői nemzeti viseletekben állítanak ki,népzenével és népi táncokkal vonzzák a vásárra látogatókat a standjaikhoz.

A Turisztikai vásárt kétévente rendezik meg,a Romexpo területén,tavasszal és ősszel,a Romániai Kereskedelmi és Iparkamara,aTurisztikai Ügynökségek Országos Szövetsége(ANAT) mint stratégiai partner,a Romániai Gyógyfürdők Patronátusa (OPTBR), a Romániai Turisztikai Patronátusok Szövetsége (FPTR) valamint a Vidéki, Ökológiai és Kulturális Turizmus Országos Egyesületének (ANTREC)közremüködésével.

Forrás:agerpres.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy