Hargita megye román lakosságához intézett kérdőív

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Egy előkészületben levő tanulmány által,Hargita megye Tanácsa meg szeretné tudni a román nemzetiségű lakosság véleményét a Hargita megyei román és magyar lakosság viszonyáról.2013-ban is történt egy ehhez hasonló közvélemény kutatás,de aktualizálni szeretnék az akkor összegyűjtött adatokat.Borboly Csaba a megye északi zónáinak polgármestereihez szólt,azt kérve,hogy népszerűsítsék az online kérdőívet (https://goo.gl/XGgQS2) amely kizárólag a megye román ajkú lakosaihoz szól.Ezenkívül a megyei tanács telefonos kutatást is végez,saját adatbázist használva.

Borboly Csaba szerint a román-magyar viszony egy örökzöld téma mind a médiában,mind a politikai beszédekben.A megyei tanács azt szeretné,ha a megye lakossága harmóniában élne.”Ez az amiért szeretnénk tudni a román nemzetiségű lakosok véleményét a Hargita megyében élő románok és magyarok közti viszonyról.Hétfőn,február 29-én lesz a megyei tanács soros ülése,erre szeretnénk a tanulmányt előkészíteni.Arra kérem a céllakosságot,hogy szíveskedjenek kitölteni az online kérdőívet illetve,hogy válaszoljanak kollégáim telefonon feltett kérdéseire”mondta a megyei tanács elnöke.

Csíkszereda,2016 február 24

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy