Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megye román lakosságához intézett kérdőív

Egy előkészületben levő tanulmány által,Hargita megye Tanácsa meg szeretné tudni a román nemzetiségű lakosság véleményét a Hargita megyei román és magyar lakosság viszonyáról.2013-ban is történt egy ehhez hasonló közvélemény kutatás,de aktualizálni szeretnék az akkor összegyűjtött adatokat.Borboly Csaba a megye északi zónáinak polgármestereihez szólt,azt kérve,hogy népszerűsítsék az online kérdőívet (https://goo.gl/XGgQS2) amely kizárólag a megye román ajkú lakosaihoz szól.Ezenkívül a megyei tanács telefonos kutatást is végez,saját adatbázist használva.

Borboly Csaba szerint a román-magyar viszony egy örökzöld téma mind a médiában,mind a politikai beszédekben.A megyei tanács azt szeretné,ha a megye lakossága harmóniában élne.”Ez az amiért szeretnénk tudni a román nemzetiségű lakosok véleményét a Hargita megyében élő románok és magyarok közti viszonyról.Hétfőn,február 29-én lesz a megyei tanács soros ülése,erre szeretnénk a tanulmányt előkészíteni.Arra kérem a céllakosságot,hogy szíveskedjenek kitölteni az online kérdőívet illetve,hogy válaszoljanak kollégáim telefonon feltett kérdéseire”mondta a megyei tanács elnöke.

Csíkszereda,2016 február 24
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.