Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság: A tiltott szerek fogyasztását és az erőszakos cselekmények megelőzését célzó tevékenységek Balánbányán és Gyergyószentmiklóson

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A Bűnelemző és Bűnmegelőzési Osztály rendőrei 2023. július 3-7 közötti héten a közrendvédelmi és bűnügyi nyomozókkal közösen számos megelőző-tájékoztató tevékenységet végeztek Balánbányán és Gyergyószentmiklóson, olyan helyeken, rekreációs területeken, ahol a fiatalok szabadidejüket töltik.

A főbb érintett témák a kábítószer-kereskedelem és -fogyasztás megelőzése, a 143/2000. sz. törvény rendelkezéseinek feldolgozása, az alkoholos italok árusításának tilalma, de a fiatalok biztonságát érintő egyéb szempontok is, rávilágítva az ide vonatkozó előírások megszegésének jogi következményeire is.

Emellett a rendőrség tevékenységet folytatott az erőszakos cselekmények, a kiszolgáltatott személyek áldozattá válásának megelőzésére, valamint a társadalmi együttélés normáinak betartására, a megfelelő magatartás kialakítására vonatkozóan a társadalomban és az állampolgárok magánéletében, valamint a törvénybe ütköző cselekmények elkövetése esetén a büntetőjogi felelősségre.

  • információk és fotó: Hargita Megyei Rendúr-főkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy