Hargita megyét szeretnék megszabadítani a kommunizmustól, a magyarok nem akarnak szavazni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A magyarok 80%-a, akikkel az utóbbi időben szóba álltam, nem megy szavazni mert nincs akire szavazzon és jobb lenne ha nem léteznének magyar pártok, mint hogy a jelenlegiekhez hasonlók uralkodjanak.

Ha az utolsó 35%-os szavazati részvételt nézzük, beigazolódik a tény, hogy a Hargita megyei magyaroknak nincs kire szavazniuk. Aggasztó, hogy a magyarok többsége kommunista magatartással vádolja a nemzetiségi pártokat, különösen az RMDSZ-t. Valahányszor egy magyar emberrel beszélgetek, aki korrupcióról, hatalmi visszaélésekről számol be nekem, minden alkalommal megkérnek, hogy ne említsem őket, sem a leírt helyzetet, mert a magyar politikusok a törvény urai és még elveszítheti a munkahelyét és a családnak is problémái lesznek emiatt.

Felfoghatatlan a terrornak ez a fajtája, amelyben élnek a Hargita megyei magyarok. Nem beszélhetnek a rendszer ellen, annál kevésbé állhatnak neki ellen. A rendszertől való megszabadulás legjobb módja, hogy nem vesznek rész a választásokon, a magyar pártok ne jussanak be a parlamentbe és a magyar politikusoknak ily módon ne legyen a jelenlegihez hasonló mértékű hatalmuk a saját nemzetiségükhöz tartozók felett.

Sajnálatos, hogy a magyarok meg akarnak megszabadulni saját politikai osztályuktól, mert vannak köztük hozzáértő egyének is, mint például a megyeelnök vagy Tánczos szenátor, azonban kollégáik magaviselete nincs a választóközönség tetszésére.

Egy biztos, hogy sok magyar él azzal a benyomással, hogy a kommunizmusnak nincs vége, és legalább a szabad véleménynyilvánítás jogával szeretne rendelkezni. Talán a december 11-i választásokon sikerül Hargita megyének megszabadulni a kommunizmustól.

Iosub Robert

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy