Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A HEINEKEN Romania növeli a csíkszeredai gyár gyártókapacitását

Új szándéknyilatkozatot írtak alá Csíkszereda város gazdaságfejlesztését célzó együttműködésről a polgármesteri hivatalban. A megállapodás célja a csíkszeredai HEINEKEN Romania gyár termelési kapacitásának növelése.

A több mint 8 millió eurós beruházással a sörgyárban hatra nő a palackozósorok száma, ami az éves termelés csaknem 20 százalékos növekedését eredményezi.

„Az elmúlt másfél évben számos egyeztetést folytattunk a helyi gazdasági szereplőkkel a közösségünk jövőjét illetően. Nagy öröm számunkra, hogy ennek eredményeként a HEINEKEN Romania is a gazdaságfejlesztést célzó törekvéseink részévé válik” – mutatott rá Korodi Attila polgármester.

Federico Agressi, a HEINEKEN Romania ellátási láncáért felelős igazgatója kifejtette, hogy ez egy fontos kötelezettségvállalás a vállalat jövője szempontjából, ami a helyi közösség javát is szolgálja. A beruházás tervezési fázisban van, és az építési engedély megszerzése után hamarosan megkezdődnek a tényleges munkálatok. Az új, korszerű palackozósor várhatóan a jövő év közepén kezdi meg működését. A projekt minden szakaszában nagy figyelmet fordítanak a helyi vállalkozókkal való együttműködésre.

A gyári munkaerő értékét hangsúlyozta Eduard Polschi, a sörgyár igazgatója, aki szerint ez a tény is igazolja a beruházás fontosságát. Az igazgató ismertette: a sörgyár jelenleg évi 1,3 hektoliter sört állít elő, a beruházásnak köszönhetően a termelés 1,6 hektoliterre nő, és 20 új munkahelyet teremt.

  • Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.