Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A sportról és világításról járványidőben

Foto: Flickr

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság határozatban rögzítette, hogy a sportolás bátorítása érdekében indokolt helyzetekben nélkülözhető a védőmaszk viselése. A csíkszeredai temetők hosszabbított nyitvatartásával ugyanakkor elejét vennék annak, hogy a temetőkben sokan tartózkodjanak egy időben Mindenszentek ünnepe alkalmával.

Soron kívüli ülést tartott október 29-én Csíkszereda Katasztrófavédelmi Bizottsága – Korodi Attila polgármester elnöklete alatt az első alkalommal. A ma meghozott határozatban két fontos rendelkezést rögzítettek.

Az egyik a sportolás közbeni maszkviselésre vonatkozik, összhangban az Országos Katasztrófavédelmi Bizottság 50-es számú határozatával. Az egyéni sportolás támogatása érdekében a jogszabály kimondja: eltekinthetnek a maszkviseléstől azon személyek, akik sporttevékenységet fejtenek ki, de csakis akkor, ha ez nem forgalmas helyszínen történik, és tartják a minimális 2 méteres távolságot a járókelőktől.

A közelgő halottak napi világítás kapcsán a bizottság arról határozott, hogy a város temetői október 31. és november 2. között minden nap 6.00–24.00 óra között tartanak nyitva. A hosszabbított program célja, hogy a világítani indulók minél nagyobb idősávban emlékezhessenek az elhunyt hozzátartozókra, barátokra. Ugyanakkor felhívjuk figyelmüket, hogy a temetőkben tartsák be a maszkviselésre és gyülekezésre vonatkozó, köztereken érvényes járványügyi szabályokat.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.