Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Megint összekötték a medvéket az autonómiával? Az RMDSZ-nek meg kell tanulnia elválasztani a komoly dolgokat a politikai kérdésektől

 

 

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter tegnap, június 21-én konzultált a vadászati ​​alapokért felelős szervekkel a terület jogszabályainak módosítása céljából.

A törvény most tiltja a medve kilövését a miniszter különleges engedélye nélkül.

A medvék legutóbbi Hargita megyei támadásai után Tánczos Barna elmagyarázta, hogy nem várnak hónapokig egy medve kilövésére, hanem a támadás súlyosságától függően egy vadász azonnal kilőheti az egyedet.

Nem tudjuk, hogy az RMDSZ politikusainak hogyan sikerül bármit, szinte mindent összekötni a Székelyfölddel. Hogy miért nem korlátozódnak a medvék és az emberek problémáinak megvitatására, anélkül, hogy hivatalos keretek között vitát kezdeményeznének a nem létező Székelyföld fogalmával kapcsolatban, azt mi nem tudjuk megmondani.

Minden tisztelettel a magyar politikusok iránt, ha azt akarják, hogy valaki valaha is komolyan vegye őket, akkor szigorúan komoly kérdésekkel kell foglalkozniuk, és félre kell tenniük a „Székelyföld” kérdését.

Sajnos az RMDSZ politikusai még nem képesek megvitatni a térségek és autonómiákat ügyét a komoly kérdésektől elkülönítve. Beszélnek a beruházásokról, összekötik a „földdel”, medvékről beszélnek, beleszövik a “földet”. Úgy gondolom, hogy még akkor is, amikor a benzinkútnál üzemanyagot töltenek autóikba, székelyföldi benzint kérnek. Talán fel kellene ismerniük, hogy mennyire nevetségesek, és el kellene különíteniük a komoly és hivatalos dolgokat a politikai dumáktól és az autonómia kérdéseitől.

Bár semmi kifogásunk a székely szimbólumok, például a zászló és a nevek használatához MAGÁN KERET-ek között, használatuk hivatalos keretek között csak olcsó provokációt jelent a román hatóságok számára, és miért ne, a román nacionalistáknak, hogy utólagos reakcióikkal elégedetlenséget váltsanak ki a romániai magyarok körében és ily módon a politikusok nyerjenek, miközben az emberek vitatkoznak.

I.R.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük