Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A hétvégén 12 hívás érkezett a 112-es telefonszámon és ugyanannyi bevetés volt medvék eltávolítására

 

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség közleménye szerint az elmúlt hétvégén 12 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon, amelyekben medvék jelenlétét jelentették be Tusnádfürdőn, Borszéken és Maroshévízen.

fotó: medvét távolítanak el a tusnádfürdői hegyi csendőrök

“Négy hívást regisztráltak július 9-én, pénteken, 21: 06el kezdődően, hármat Tusnádfürdőről és egyet Borszékről. A tusnádfürdői hívásokra a csendőrök szálltak ki, Borszéken pedig egy csendőrből és rendőrből álló közrendészeti járőrcsapat. Tusnádfürdőn a medvéket el kellett távolítani a helységen kívülre, Borszéken a medvét már nem találták ott.

Július 10-én, szombaton hét hívást regisztráltak, négyet Tusnádfürdőről és hármat Maroshévízről.

Az első hívás 00:01-kor érkezett, amikor bocsos anyamedvét jelentettek be az állomás peronján. Az anyamedvét az erdőbe zavarták. Az éjszaka egy úr telefonjával ért véget, aki elmondta, hogy anyamedve van az egyik szálloda konyháján. A helyszínre érkező rendőrből és csendőrből álló járőrcsapat elzavarta a medvét a lakott területről. Nagyon rövid idő alatt három további hívás következett 13:00 órai kezdettel Maroshévízről. Egy medve járkált a házak udvarán, és a Maros folyóban. Csendőr és rendőrcsapatok vonultak a helyszínre, végül a medve elhagyta a területet, ahol jelezték hollétét.

A szombati nap két tusnádfürdői hívással ért véget. Mindkét esetben a csendőrök az erdőbe zavarták a medvéket. Vasárnap, július 11-én, 20:44-kor futott be az utolsó hívás, egy férfi jelentette be, hogy egy szálloda mellett medvét látott. A csendőrök az erdő felé zavarták a medvét”, közli a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség szóvivője.

A csendőrök minden esetben még egy ideig a helyszíneken maradtak, hogy megbizonyosodjanak a vadállatok nem térnek vissza. Ugyanakkor értesítették az illetékes hatóságokat is, amelyekkel együttműködnek, különösebb incidens nem történt.

A csendőrség emlékezteti a polgárokat, hogy amikor medvét látnak, hívják a 112-t, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a konyhai hulladékot és ne menjenek közel a medvékhez fényképet vagy videófelvételt készíteni.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük