Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség, az elmúlt hét mérlege: 11 riasztás medvék eltávolítására. Egy további hívásban egy emu madár jelenlétéről számoltak be

 

 

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség szintjén az elmúlt héten 11 hívás érkezett a 112-es számon, amelyekben medvék jelenlétét jelezték Güdüc, Gyergyóalfalu, Csíkjenőfalva, Gyergyószentmiklós, Gyergyóholló, Salamás, Csíkszentgyörgy, Tusnádfürdő, Marosfő településeken, és egy esetben egy emu madarat jelentettek Székelyudvarhelyről.

Az elmúlt héten, szeptember 5- 11 között, csak 5-én és 10-én nem voltak hívások medve eltávolítására. A legtöbb hívás szeptember 7-én érkezett, szám szerint 4.

A járőrök minden esetben a helyszíneken tartózkodtak egy ideig, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a veszély nem fenyeget tovább. A beavatkozó csoport a 81/2021-es sürgősségi kormányrendelet előírásainak megfelelően az esemény közigazgatási-területi egységének polgármesteréből/alpolgármesteréből, csendőrökből, a vadásztársaság képviselőjéből és állatorvosból áll.

A tavalyi év ugyanazon időszakában 25 hívásban jelezték a medve lakott terület közelében való jelenlétét, idén 11 hívást regisztráltak a Hargita megyei csendőrség diszpécseri irodája szintjén.

Az év eleje óta a 112-es számon keresztül 265 hívást (ami kevesebb a tavalyi 397-hez képest) regisztráltak a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség szintjén, amelyben jelezték, hogy medve lakott területek közelében tartózkodik. Minden esetben beavatkozó csapatot küldtek a helyszínre.

A csendőrség emlékezteti a polgárokat, hogy amikor medvét látnak, jelezzék a 112-es egységes segélyhívó számon, ne próbáljanak meg beavatkozni, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, ne etessék a vadállatokat és ne közelítsenek hozzájuk fényképezés vagy filmezés céljából.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.