Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség, az elmúlt hét mérlege: több tucat hívás jelezte medvék és egy kígyó jelenlétét

Az elmúlt héten a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécseri szolgálata szintjén 25 hívás érkezett a 112-es számon medve jelenlétét jelezve a Szent Anna tónál, valamint Hidegkút, Székelyudvarhely, Székelykeresztúr, Maroshévíz, Tusnádfürdő, Csíkszentlélek, Zetelaka, Zeteváralja, Gyergyóhodos és Balánbánya településeken. A legtöbb hívás szombaton, július 9-én, illetve 10-én érkezett. A beavatkozások során személyi sérülés vagy egyéb esemény nem történt.

Az év kezdete óta 178 hívást regisztráltak a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség Diszpécseri Irodája szintjén, a 112-es egységes segélyhívó számon. Minden esetben beavatkozó egységet küldtek a helyszínre.

A csendőrség emlékezteti a polgárokat, hogy amikor medvét látnak, jelezzék a 112-es egységes segélyhívó számon, ne próbáljanak meg beavatkozni, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, ne etessék a vadállatokat és ne közelítsenek hozzájuk fényképezés vagy filmezés céljából.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.