Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Erdővidéki hétköznapok – fényképtárlat Csíkszeredában, a Megyeháza Galériában

 

Erdővidéki hétköznapok – fényképtárlat Csíkszeredában

Megnyitó: 2021. június 24., 18 óra

Csíkszereda, Megyeháza Galéria

A kiállítást megnyitja P. Buzogány Árpád, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont művelődésszervező munkatársa.

A kiállítás naponta látogatható, július 27-ig. A fényképtárlat anyagát az Orbán Balázs nevét viselő dokumentarista fotótáborok anyagából válogatták össze.

A 2019-ben (39. és 40. kiadás) és 2020-ban (41. kiadás) szervezett táborok a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Erdővidék Múzeuma – Barót és az Exposia Fotográfiai Alkotócsoport szervezésében valósultak meg, a baróti Gaál Mózes Közműveődési Egyesület, és Hargita Megye Tanácsa támogatásával.

A Kovászna megye északnyugati sarkában elterülő erdővidéki történelmi tájegységre ellátogató székelyföldi és magyarországi képírók: Ádám Gyula (Csíkszereda), Balázs Ödön (Székelyudvarhely), Csíki Csaba (Csíkszentdomokos), Erős Zoltán (Gyergyószárhegy), Hlavathy Károly (Sepsiszentgyörgy), Kerekes István (Kazincbarcika – Magyarország), Kovács László Attila (Sepsiszentgyörgy), Kuthi Lázár (Felsőboldogfalva), Nagy Botond (Marosvásárhely), Pap Elek (Nagykőrös – Magyarország), Péli László (Dabas – Magyarország), Sándor-Tóth Zsuzsanna (Hatvan – Magyarország), Szabó Béla (Öttevény – Magyarország), Vinczefi László (Sepsiszentgyörgy) hagyományukhoz híven, vizuális értékmentést végeztek a vidék falvaiban, mivel a megörökítésre érdemes pillanatokat, a múló jelent a rendelkezésükre álló fotótechnika segítségével rögzítették, de a figyelmüket nem kerülték el a jelenkor ízlésvilágát, vívmányait reflektáló képek sem. Az évente más-más tájegységen szervezett fotótáborok elsődleges célja a még meglévő, múltat idéző építmények, tárgyak, motívumok, mesterségek, élethelyzetek, a tájban élő ember ünnep- és hétköznapjainak, a változó és tünékeny emberi arcok, tájak megörökítése.

Szervezők: Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megye Tanácsa, Megyeháza Galéria, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük