Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Szarvasbőgés- a Borszéki Erdészet által közzétett videó

 

Látványos videót készítettek a Romsilva szakemberei a Hargita Megyei Erdészeti Hivatalhoz tartozó, borszéki erdészet által adminisztrált erdejében.

A szarvas néhány méterre megközelítette a kíváncsiskodókat, akik a párzási szezon látványos rituáléjának lehettek szemtanúi.

Boncănitul unui cerb într-o pădure la Ocolul Silvic Borsec din cadrul Romsilva

Imagini spectaculoase, cu boncănitul unui cerb filmat de aproape de colegii noștri într-o pădure administrată de Romsilva la Ocolul Silvic Borsec din cadrul Direcției Silvice Harghita.Cerbul s-a apropiat la câțiva metri de colegii noștri care au asistat la acest spectaculos ritual din sezonul de împerechere.Cerbii își anunță prezența în perioada boncănitului prin mugete puternice, încearcând să-și intimideze rivalii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.Boncănitul cerbilor debutează în septembrie și se încheie în luna octombrie, în funcție de climă și altitudine. În această perioadă, a împerecherii, cerbii își dispute cârdurile de ciute, prin lupte puternice între masculi, folosindu-și coarnele noi crescute în timpul primăverii și verii. Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie. Direcția Silvică Harghita, structură a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, administrează, prin intermediul celor cinci ocoale silvice, peste 90 de mii de hectare de pădure, din care aproape 24 de mii de hectare sunt păduri de stat.*****Spectacular images with a red stag during the rut into a forest in Borsec Forest District, in harghita county, #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #România #Cerb #wildlife #RedStag #Deer

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 2 Noiembrie 2018

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük