Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Pártatlanul”- a X. Hargita Szalon témája

Kiállításmegnyitó: 2022. szeptember 8, 18:00 óra, Csíkszereda, Megyeháza Galéria

Kettős ünnepre várunk minden kedves érdeklődőt, a tizedik Hargitai Szalonnal ünnepeljük a Megyeháza Galéria tizedik évfordulóját.

Igen, megértük a tizediket. A X. Hargita Szalont és a Megyeháza Galériájának tizedik évfordulóját. Kettős évfordulóra invitáljuk a lelkes, művészetet szerető és műértő közönséget 2022. szeptember 8-án, csütörtökön 18:00 órára a csíkszeredai Megyeháza Galériába.

Ha visszatekintünk a Hargita Szalon fennállásának utolsó évtizedére, láthatjuk, hogyan indult, hogyan épült fel és hogyan intézményesült egy valóban civil kezdeményezés.

Mire van szükség? Először egy ötlet, majd a célok egyértelmű meghatározása, majd a kitartás, az alapelvek betartása és egy széles és hatékony kapcsolati háló, hogy olyan támogatókat találjunk, akik egyetértenek abban, hogy a hagyományőrzésen túl a szellemi és művészi alkotás hozzáadott értéket tud teremteni, a XXI. századi közösséget gazdagítani, nem elszigetelve azt, hanem a kor szelleméhez igazítva.

A 10. alkalommal megrendezett Hargita Szalon idén is folytatja azt a hagyományt, hogy több városba, faluba beutaznak, hogy a művészet szerelmesei megtekinthessék, mit válogatott a festészet, metszet, szobrászat és egyéb új vagy feltörekvő műfajú alkotásaiból a neves művészekből álló igényes zsűri, valamint, hogy kik kapták az idei Szalon díjakat.

A Hargita Szalon tizedik kiadása a „Pártatlanul” téma kétértelműségét kutatja, és annak értelmezését keresi.

A kiállítás 2022 október 5-ig tekinthető meg.

Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ, Megyeháza Galéria, Cultura Nostra Egyesület

Támogató: Csíkszereda Városháza
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.