Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Imparţialitate la nivelul IPJ Harghita: Polițiștii petrecăreți în starea de urgență au fost sancționați

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto cu caracter ilustrativ/ MEDIAFAX

 

Articolul Politia municipiului Miercurea Ciuc este lovită de un scandal imens publicat de cotidianul online Ziar Harghita la finalul lunii mai, în care au fost relatate fapte de sfidare a legii chiar de către unii polițiști din Miercurea Ciuc, printre care și șeful poliției municipale, nu a rămas fără consecințe.

Compartimentul de Presă din cadrul IPJ Harghita a emis astăzi un comunicat prin care aduce la cunoștința opiniei publice măsurile care au fost luate în urma cercetărilor.

 

Imparţialitate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita în ceea ce priveşte sancţionarea încălcării prevederilor legale pe timpul stării de urgenţă.

Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public în ultima perioadă, referitoare la o petrecere organizată în timpul interdicţiilor impuse prin ordonanţă militară în municipiul Miercurea Ciuc, la care ar fi participat şi Şeful Poliţiei Municipiului Miercurea-Ciuc împreună cu mai mulţi poliţişti, Compartimentul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita este abilitat să facă următoarele precizări:

La data de 07 mai 2020, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a fost sesizat de o persoană din municipiul reşedinţă despre faptul că, în seara zilei de 02 mai a.c., mai multe persoane, printre care Şeful Poliţiei Municipiului Miercurea Ciuc şi alţi doi poliţişti, ar fi participat la o petrecere organizată într-un cort amplasat în apropierea imobilului în care aceştia locuiesc.

În urma verificărilor privind cele menţionate în sesizare, s-a constatat că există date şi indicii rezonabile cu privire la încălcarea anumitor prevederi ale legislaţiei în vigoare, precum şi ale unor norme interne.

Astfel, au fost identificate fapte ce întrunesc elementele constitutive ale abaterilor disciplinare „comportarea necorespunzătoare în serviciu, în familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei”, „neglijenţa manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege” şi „nerespectarea prevederilor jurământului de credinţă”.

Drept urmare, şefului Poliţiei Municipiului Miercurea-Ciuc i s-a aplicat sancţiunea disciplinară de „trecerea într-o funcţie inferioară”, iar faţă de ceilalţi doi poliţişti a fost dispusă măsura sancţionării disciplinare cu „diminuarea salariului funcţiei de bază cu 5-20% pe o perioadă de 1-3 luni” respectiv „mustrare scrisă”.

Totodată, poliţiştii care au intervenit la apelul efectuat prin S.N.U.A.U. 112 au fost sancţionaţi disciplinar cu „diminuarea salariului funcţiei de bază cu 5-20% pe o perioadă de 1-3 luni”.

De asemenea, atât cei trei poliţişti cât şi alţi 5 participanţi au fost sancţionaţi contravenţional.

Reamintim tuturor că „nimeni nu este mai presus de lege” şi asigurăm comunitatea harghiteană că poliţiştii îşi fac datoria, fără nici un fel de rabat de la moralitate, normalitate şi legalitate.

Suntem conştienţi că, fiind primii chemaţi să aplicăm Legea se cuvine să fim şi primii care o respectă, context în care le mulţumim cetăţenilor a căror încredere ne onorează şi le garantăm că ne asumăm cu maximă responsabilitate nobilul rol de a veghea la menţinerea unui climat optim de siguranţă în comunitate.”
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.