Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az integrált hulladékgazdálkodási rendszer bevezetése, az új megyemenedzser feladatai között

Incze Csongor, Hargita megye menedzsere

Február 11-én sajtótájékoztatót tartottak a gyergyóremetei hulladéklerakónál, amelyen részt vett Borboly Csaba – Hargita Megye Tanácsának elnöke, Incze Csongor – megyemenedzser, Portik Edit – megyei tanácsos és Laczkó Albert Elemér – Gyergyóremete község polgármestere annak érdekében, hogy tájékoztassa a polgárokat az új megyemenedzser felelősségéről az Integrált Hulladékgazdálkodási Központtal kapcsolatban.

“Azért vagyunk itt, mert a megye új menedzsere, Incze Csongor átveszi a hulladékkezelő központ működőképessé tételének tevékenységét. Igaz, hogy nehéz út volt, vannak olyan problémák, amelyeket meg kell oldani, még azt a pályázatot is vissza kellett vonnunk, amellyel ezt a központot egy üzemeltetőnek akartuk kiadni, egy sor ellenőrzést hajtottunk végre ezzel kapcsolatban. Megvan a reményem és a lendület, hogy a mai nap új kezdet lesz “- jelentette ki Borboly Csaba.

Az új felelősségek ismeretében Incze Csongor tisztázni kívánta a következő időszak cselekvési irányait: „A következő időszakot ketté osztanám. Eddig azonosítottuk azokat a problémákat, amelyekről a közbeszerzés résztvevői beszámoltak, és ezen a héten szeretnénk megoldani őket. A következő lépés az, hogy amint optimalizálják a feladatfüzetet, megkezdjük a közbeszerzési eljárást annak érdekében, hogy kijelöljük a központ üzemeltetőjét. Ugyanakkor nagyon fontos új uniós finanszírozáshoz jutni, amely lehetővé teszi számunkra a meglévő válogatási kapacitás bővítését. Az előkészítés szakaszában vagyunk, és ezt a folyamatot a Környezetvédelmi Alap igazgatásával együtt fejezzük be. A dokumentumokat elküldtük, és visszajelzéseket várunk tőlük “.

A projekt részletei itt találhatók.

A Hargita Megyei Tanács szintjén végrehajtott, az integrált hulladékgazdálkodási rendszert célzó európai projekt részeként a gyergyóremetei Hulladékgazdálkodási Központ megépítése megteremtette a szükséges keretet ahhoz, hogy a megye lakossága bekerüljön az európai hulladékgazdálkodási rendszerbe.

“Ez a központ a megye javát szolgálja, és szinte a teljes mennyiségű, válogatott és komposztált háztartási hulladékot kezel, 450.000 köbméter kapacitással. Törekvésünk része, hogy Hargita megyét zöld megyévé alakítsuk, amely védi a környezetet és gondozza a természetet. Így az ezen a területen hozott összes intézkedést értékesíteni kell “- tette hozzá az elnök.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük