Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Felére csökken a turisztikai célokra használt épületek és telkek adója

Szerdán Klaus Iohannis államfő kihirdette azt a törvényt, melynek értelmében 50%-al kevesebb adót kell fizetni a turisztikai rendeltetésű épületek és telkek után.

A törvény célja az adótörvénykönyv módosítása annak érdekében, hogy kiküszöböljék az idegenforgalmi szolgáltatások nyújtására használt épületekre és telkekre vonatkozó mentességek értelmezésének kétértelműségét. A hozott változások azokat támogatják, akik a tevékenység jellegéből adódóan csak korlátozott időszakban jutnak jövedelemhez.

A törvényt a képviselőtestület mint döntéshozó testület október 14-én fogadta el, és a következőképpen rendelkezik:

“A magánszemélyek és jogi személyek tulajdonában lévő épületek, amelyeket egy naptári év során legfeljebb 180 egymást követő vagy összesített napon, turisztikai szolgáltatások nyújtására használnak, 50% -kal csökken. A csökkentést a feltételek teljesítését követő pénzügyi évtől alkalmazzák.

Az idegenforgalmi szolgáltatások nyújtására használt, természetes és jogi személyek birtokában lévő földterületek adója, egy naptári év során legfeljebb 180 egymást követő vagy összesített napon, 50% -kal csökken. A csökkentést a feltételek teljesítését követő pénzügyi évtől alkalmazzák.”

A kedvezmény a feltételek teljesítését követő pénzügyi évben érvényesíthető. A rendelkezés 2021. január 1-jétől lép érvénybe.

források: digi.24.ro, hotnews.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.