Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Korrupcióellenes Ügyészség/DNA figyelmébe! A korrupció csődbe juttatja a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalt

 

A több éven keresztül folytatott újságírói vizsgálódást követően úgy gondoljuk, hogy a Hargita megyei Gyergyószentmiklóson távfűtéssel foglalkozó E-Star cég közalkalmazottakkal és helyi választott tisztviselőkkel együtt súlyos korrupciós cselekményekben vesz részt.

Röviden, az a gyanúnk, szilárd jelek alapján, hogy ez a társaság, miután szerződést kötött a gyergyószentmiklósi távhő-szolgáltatással és mesés összegeket szedett össze, úgy bontotta fel a szerződést, hogy úgy tűnjön a szerződésbontás kizárólag a polgármesteri hivatal hibájából következett be, és most 28 millió euró kártérítést követelnek.

Csergő Tibor, Gyergyószentmiklós polgármestere egy interjúban elmondta, hogy ismeri a problémákat, és úgy véli, hogy azoknak, akik a polgármesteri hivatalt képviselték az E-Star tárgyalásokon, bizonyos érdekeik voltak abban, hogy ne végezzék helyesen a munkájukat, ezért a védelem leváltását követelte. Csergő Tibor azt is elmondta, reméli, hogy megoldja ezt a problémát, mert a polgármesteri hivatal által fizetendő összeg túl magas.

Azok a személyek, akik az E-Star cég nyilvános telefonszámain válaszolnak, semmiről nem tudnak semmit (egy olyan vállalat alkalmazottai, amely átvette a város távfűtési problémáit, és, mondják ők, nincs kapcsolatuk az E-Star- al).

Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megmondjuk a DNA -nak, mit kell tennie, de ha szóba állnak a polgármesteri hivatal jelenlegi vezetésével, úgy gondoljuk, hogy tisztázódnának a dolgok; és ha beszélnek a volt helyi tanácsosokkal, megkérdezhetik tőlük, hogy ki adta a politikai parancsot ahhoz, hogy úgy szavazzanak a Helyi Tanácsban, hogy a polgármesteri hivatal végül kártérítést fizessen, ez lefektetné egy súlyos, több tízmillió euró kártérítéses korrupciós ügy alapjait.

Íme néhány cikk, amit a témában közöltünk a közelmúltban:

– https://ziarharghita.ro/e-star-cere-primariei-gheorgheni-678-242-lei
– https://ziarharghita.ro/ne-spune-primaria-din-gheorgheni-cum-e-cu-e-starul-dar-nu-ne-spune-chiar-tot
– https://ziarharghita.ro/bomba-anului-in-harghita-orasul-gheorgheni-ramane-fara-caldura-la-mijlocul-acestei-luni
– https://ziarharghita.ro/firma-de-termoficare-din-gheorgheni-cere-despagubiri-de-29-milioane-lei-noi
– https://ziarharghita.ro/cum-s-a-nascut-e-star-centrul-de-dezvoltare-regionala
– https://ziarharghita.ro/de-unde-vine-combustibilul-pentru-termoficarea-din-gheorgheni
– https://ziarharghita.ro/ministrul-dezvoltarii-din-guvernul-ungariei-implicat-afacerea-e-star-din-romania
– https://ziarharghita.ro/operatiunea-e-star-se-desfasoara-in-continuare-sub-nasul-institutiilor-statului-din-harghita
– https://ziarharghita.ro/locuitorii-din-gheorgheni-nu-se-pot-racorda-desi-au-gaz-in-localitate
– https://ziarharghita.ro/cum-se-schimba-membri-a-g-a-la-primaria-gheorgheni

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük