Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Valódi veszély esetén senki sem venné komolyan a szirénák jelzését

Az országban a szirénák a „katasztrófa riasztás” jelzést adják le, amelynek célja a polgári lakosság felkészítése a közösségekre nagy hatást gyakorló azonnali veszélyekre.

A riasztás technikai eszközeinek működése kellemetlenséget okozhat a közterületen tartózkodóknak, de biztosítjuk önöket, hogy ezek a periodikus riasztási gyakorlatok szükségesek és hasznosak.

Komolyan? Szó sincs kellemetlenségről, sőt azt kezdem hinni, hogy egyáltalán nem hasznosak ezek a periodikus gyakorlatok. A szirénák tesztelése minden hónap első szerdáján már kezdett túlzásba menni. Az emberek megszokták a gyakorlat feleslegességét és egy valódi katasztrófa esetén senki sem veszi komolyan a szirénák hangját. Ha nem tévedek, 2017 áprilisától tesztelik a riasztóberendezéseket, és úgy járhatunk, mint a mesében „Itta farkas, itt a farkas!” és ha valóban jönne, senki nem ugrana, hogy segítsen.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.