Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Milyen körülmények között térnek át az iskolák és óvodák az online tanításra. Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter pontosít

 

Azok az iskolák és óvodák, ahol pénteken 60% alatti az átoltottság, és az új koronavírusos fertőzések előfordulása ezen a településen meghaladja a 3 ezreléket, online tanításra térnek át.

A bejelentést január 10-én, hétfőn tette Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter egy sajtótájékoztató keretében.

A közös rendelet szerint a pénteken közölt oltási arányt veszik figyelembe, így az online átállás január 17-én, hétfőn, a második félév kezdetével történne, amennyiben időközben nem merülnek fel változások.

“Az Oktatási Minisztérium és az Egészségügyi Minisztérium közös rendeletének 3. cikke a pénteki oltási arányra vonatkozik. Ha pénteken a védőoltások aránya 60% alatt van, és a fertőzések előfordulási aránya meghaladja a 3 ezreléket, jövő hétfőtől ezek az iskolák online tanításra térnek át. Ismétlem, azok az iskolák, amelyek egyszerre teljesítenek két feltételt – 60 százalék alatti az átoltottság, és olyan településen működnek, ahol a fertőzöttség meghaladja a 3 ezreléket” – mondta a miniszter.

Cîmpeanu kijelentette: tekintettel arra, hogy a karantén időtartamára vonatkozó szabályok megváltoztak, az oktatási miniszter és az egészségügyi miniszter közös rendeletét is igazítani kell az új országos szabályokhoz.

Emlékeztetünk arra, hogy az általános iskolások és az óvodások számára a téli szünet után január 10-én, hétfőn kezdődött meg a tanítás, míg a középiskolások január 3-án tértek vissza az iskolába.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.